Societat

Una setantena d'alumnes del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer reben els diplomes de nivell d'anglès de la Universitat de Cambridge

Per Berta Ruiz

Imatge de grup dels alumnes que van rebre els diplomes d'anglès

Una setantena d’alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van rebre, ahir a la tarda, els seus diplomes acreditatius de nivell d’anglès dels exàmens realitzats per la Universitat de Cambrigde. L’acte d’entrega dels diplomes, que va tenir lloc al teatre de l’edifici La Salle, va comptar amb una nombrosa presència de pares i mares dels alumnes, així com d’una part del professorat del centre.

Una acreditació amb validesa internacional

Aquestes proves de nivell es van fer el passat 4 de maig, a les acaballes de l’anterior curs escolar. Durant tot un matí, de les 9 a les 13 hores, els alumnes van haver de superar diferents proves de gramàtica, redacció, lectura, expressió oral i comprensió d’àudios en anglès. Els exàmens es van fer a les instal·lacions de l’edifici La Salle i, posteriorment van ser enviats a la Universitat de Cambridge, on totes les proves van ser corregides per professorat d’allí. Tal com va explicar una de les professores d’anglès del col·legi –Olga Rodríguez– a Revista Cambrils Diari Digital, “els alumnes es presenten voluntàriament a aquestes proves per tal d’assolir una acreditació del seu nivell d’anglès que té validesa internacional. Al col·legi els preparem i realitzem diferents proves a mode de ‘simulacre’”. D’entre tots els alumnes presentats, 27 són d’Educació Primària, 40 d’Educació Secundària i 4 alumnes més són de l’Institut Ramon Berenguer IV. Aquests alumnes van fer les proves amb el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer perquè ha estat l’únic centre cambrilenc que ha participat en aquest programa.

Diferents categories de nivell

En l’acte d’entrega d’ahir a la tarda, els alumnes van rebre els seus diplomes depenent del seu nivell d’anglès. Es van establir diferents categories: els starters, movers i flyers –corresponents als alumnes de Primària–i, el nivell KET (Key English Test) i PET (Preliminary English Test), pels alumnes de Secundària. Cal destacar que tots els alumnes que es van presentar a les proves van rebre la seva acreditació. Cadascú es podia presentar a una prova de nivell i en cas de no assolir tots els continguts marcats, se li feia entrega del diploma de la categoria anterior. La professora Olga Rodríguez també va explicar que aquesta és la segona vegada que alumnes del col·legi participen en aquests exàmens de la Universitat de Cambrigde. La darrera convocatòria es va fer fa dos anys i ara, des del centre s’estan plantejant la possibilitat de fer-ho cada any. De fet, ja està previst que el proper 16 de maig, es realitzin novament aquestes proves a l’escola. El professorat d’anglès del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer està format per Fèlix Pérez, Jose Garcia i Esperanza de Miguel en l’etapa de Primària i, Sònia López, Carme Rangil, Pilar Bas i Olga Rodríguez en Secundària.

Dels millors resultats de Catalunya

El lliurament de diplomes d’ahir va comptar amb la presència del director del centre –Francesc Recasens–, del president del Patronat de la Fundació privada del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –el germà Ramon Farrés–, el representant de la Universitat de Cambridge a Tarragona –Ramon Solé– i les professores Àngels Bacaria i Pilar Bas. En la seva intervenció, Ramon Solé va destacar l’excel·lent nivell dels alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, ja que segons va dir, “han tret de les millors notes dels exàmens realitzats a Catalunya”. També va afegir que aquestes proves són una garantia d’objectivitat, d’imparcialitat i un aval pel futur, ja que és una institució externa qui ho avalua. Per la seva part, el director del col·legi –Francesc Recasens– va lloar l’esforç dels alumnes que van presentar-se a les proves, així com del treball realitzat per l’escola en matèria de llengua anglesa. Recasens també va explicar que, enguany, el centre compta amb tres professores natives que col·laboren per millorar l’aprenentatge dels estudiants. Finalment, va destacar el bon nivell assolit –per damunt de la mitjana catalana–, fruit de l’esforç de pares, alumnes i professors.

Per acabar la festa, al menjador de La Salle, es va servir un berenar per a tothom. Aquest va consistir en una varietat de dolços, tot plegat decorat amb els colors de la bandera britànica.

Alguns dels alumnes que van rebre el seu diploma acreditatiu

Per acabar la festa, es va servir un berenar per a tothom, al menjador de l'edifici La Salle

Comenta aquest article