Informació general

La mostra "Cambrils, entrada al país del vi" uneix vi i gastronomia, per tercer any consecutiu, al parc del Pescador

Per Berta Ruiz

Aspecte del parc del Pescador durant la mostra, el passat divendres a la tarda

Per tercer any consecutiu, el vi i la gastronomia han estat els grans protagonistes d’una nova edició de la mostra “Cambrils, entrada al país del vi”. De divendres a diumenge, el parc del Pescador ha estat l’escenari d’aquest aparador dels productes vitivinícoles de la terra, acompanyats de les millors tapes cambrilenques cuinades per una trentena de restauradors de l’Agrupació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils. Al llarg del parc es van instal·lar tot un seguit d’estands amb cellers representants de les diferents D.O. –D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat, D.O. Tarragona, D.O. Terra Alta, D.O. Catalunya i una distribuïdora– que van poder servir i mostrar els seus millors productes. Cal destacar la gran afluència de públic durant els tres dies de la mostra. El pont del Pilar ha afavorit, novament, que la visita de gent hagi estat massiva. Des de Turisme de Cambrils calculen que durant els tres dies, entre unes 4.500 i 5.000 persones van passar pel parc. Quant a xifres, es van vendre un total de 3.800 tiquets, es van servir unes 3.700 tapes i es van repartir unes 3.900 copes de vi. En nombre de degustacions de vi, es calcula que van ser unes 7.800, al llarg de tota la mostra.

El tret de sortida de la mostra va fer-se el divendres a la tarda amb l’acte d’inauguració, a càrrec de les autoritats polítiques. Hi va ser present l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, acompanyada del regidor de Turisme –Xavier Martí–, el director dels serveis territorials del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural –Antoni Ballvé–, el president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet– i Joan Albert Campos com a representant de la Cambra de Comerç de Reus. En el torn de parlaments, tots van destacar la importància de seguir organitzant esdeveniments com aquest, malgrat els temps de crisi que es viuen.

Activitats per a la canalla, tast guiats i sortides amb trenet

Durant els tres dies de fira, el públic va poder degustar tant els vins com les tapes, mentre que també es van organitzar activitats per a la canalla. Com a novetat d’enguany, es va instal·lar una zona de tallers infantils anomenats “Petits gourmets”. Membres de l’esplai La Xarranca van ser les encarregades d’organitzar tallers de manualitats, i d’altres de caire gastronòmic com preparar una brotxeta de fruita o fer dolços amb xocolata. El dissabte al migdia també es va organitzar una visita guiada al Molí de les Tres Eres, amb el trenet turístic, mentre que diumenge es va fer al Museu Agrícola. El dissabte a la tarda també hi va haver una actuació d’animació infantil titulat “Arròs amb Xulla”. Els tres dies també es van fer diferents sessions de tast guiat de vins, amb una sel·lecció de vins de la mostra escollits per l’Associació Catalana de Sommeliers. Com cada any, aquestes sessions van comptar amb una gran acollida de participants.

El regidor de Turisme de Cambrils –Xavier Martí– ha fet una valoració molt positiva d'aquesta tercera edició de "Cambrils, entrada al país del vi". Segons ha dit, la mostra ha superat les previsions inicials i l'afluència de gent ha estat superior a la dels anys anteriors. A més, també ha crescut el nombre de cellers i de restauradors participants. A banda, tal com ha comentat Martí, les activitats complementàries han funcionat molt bé, com els tallers per a la canalla, els tasts guiats i les sortides amb el trenet, que han estat plens en totes les sessions que s'han organitzat. "La valoració que fem és excel·lent. La tasca de coordinació que s'ha fet per part de tot el personal de Turisme ha estat perfecta i de cara a futures edicions hem de seguir treballant per millorar. Els propietaris dels cellers també han estat molt contents, perquè a banda de donar a conèixer els seus productes també els han pogut vendre. S'ha complert el nostre objectiu de promocionar la nostra gastronomia amb els vins de la terra, fent un binomi perfecte", ha afegit Martí.

Comenta aquest article