Informació general

Un centenar de persones mostren el seu suport al pare de l'Alba arran de la sentència de la jutgessa de Cantàbria

Per Lluís Rovira i Barenys

El pare de l'Alba va agrair, emocionat, el suport rebut per la gent que es va concentrar el passat dijous a la tarda davant de casa seva

Un centenar de persones es van concentrar, aquest passat dijous a la tarda, al carrer de Colom, davant l'habitatge de l'agent dels Mossos d'Esquadra al que una jutgessa de Santander li ha retirat la custòdia de la seva filla, Alba, de quatre anys d'edat. L'expectació mediàtica també era força important donat que aquest cas havia saltat a la llum pública, tot just el dia abans, arran de conèixer-se que un dels punts en què es basava la sentència de la jutgessa era el fet de que el pare havia volgut destruir els vincles amb la mare, entre d'altres coses, pel fet de "no ensenyar-li castellà fins que no ha anat a col·legi".

La mare va recollir la nena el dissabte al matí

La mare de la nena, una agent de la Guàrdia Civil que viu a Cantàbria, havia avisat que recolliria la nena a les sis de la tarda d'aquest passat dijous. A l'hora de la veritat no hi va acudir, alertada pel rebombori que s'havia originat amb aquesta sentència judicial. Una bona part de la gent congregada eren pares i mares dels companys de classe de l'Alba, de l'escola Cambrils. Passada l'hora prevista de la recollida de la nena, el pare es va adreçar a la gent que li havia donat suport per agrair-los el seu gest.
La mare, finalment, va recollir la seva filla aquest passat dissabte al matí.

Recórrer la sentència del jutjat

El pare de la nena recorrerà la decisió del jutjat de Primera Instància núm 11 de Santander, que considera que el pare estava "obstaculitzant de forma conscient, constant i reiterada les relacions de la mare amb la seva filla". El pare tenia la custòdia de la filla des de l'abril de 2010 quan el mateix jutjat, amb un altre jutge com a titular, li havia concedit. Posteriorment, la mare va sol·licitar al Jutjat que li fos retornada la custòdia i el règim de visites que tenia, sol·licitud que ara ha estat atesa.
La jutgessa, a part de la qüestió lingüística, fa esment que el pare ha fet un "ús abusiu de la pàtria potestat que pretén anul·lar la figura materna". En aquest sentit, la jutgessa assenyala que el pare encarregava els serveis de la Policia Local que fossin presents cada vegada que la mare venia a recollir la seva filla i que això "evitava que la nena tingués una relació normalitzada amb la seva mare".
Per la seva part, el pare explicava aquest passat dijous que s'havien respectat tots els règims de visita amb la mare i que la nena reconeixia perfectament la figura paterna i la materna sense cap recel.
Una pancarta penjada prop de la porta de l'edifici on viu el Mosso en la que es reclamava justícia per a l'Alba

Comenta aquest article