Cultura

S'inaugura un nou curs de l'Aula de Gent Gran de Cambrils que enguany celebra el seu 15è aniversari

Per Berta Ruiz


Un moment de l'acte d'inauguració del nou curs, ahir a la tarda. D'esquerra a dreta, Mercè Dalmau, Lluís Álvarez, Encarnació Ricart i Rosa M. Malet

Ahir a la tarda, s'inaugurava a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran, el nou curs de l'Aula de Gent Gran de Cambrils de l'extensió universitària de la Universitat Rovira i Virgili. L'acte que encetava el nou curs va anar a càrrec del president de l'Aula de Gent Gran de Cambrils –Lluís Álvarez–, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la vicerectora de Societat i Relacions Institucionals de la Universitat Rovira i Virgili –Encarnació Ricart– i la directora de la Fundació Joan Miró, Rosa M. Malet.

El president de l'Aula de Gent Gran de Cambrils –Lluís Álvarez– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que enguany, es compleix el 15è aniversari de la posada en marxa d'aquesta iniciativa i, un any més l'objectiu principal és acostar la informació i el coneixement a aquelles persones que, potser en el seu moment, no van tenir l'oportunitat d'estudiar. "Sovint aquestes persones tenen problemes per entendre la premsa, el que diuen a la televisió o fins i tot, per entendre els néts. A l'Aula els hi oferim un tall molt variat de temes per ajudar-los a entendre i per a que adquireixin informació i ampliïn el seu coneixement", va explicar Álvarez. De fet, en les sessions de l'Aula –convocades tots els dimecres al Casal Municipal de la Gent Gran– es tocaran un ampli ventall de temes, des de la pintura, passant per la política, l'economia o la història. A banda, segons Álvarez, són els mateixos alumnes el que tenen l'obligació de proposar temes, així com avaluar les intervencions del professorat que hi participa i les diferents conferències que s'organitzen.

Intens primer trimestre d'activitats

De moment, ja està en marxa el primer mes d'activitats que s'allargarà fins a metats del mes de desembre. La propera xerrada es farà el dia 17 d'octubre i portarà per títol "Del cel als bufadors", mentre que el dia 31 d'octubre es farà una conferència sobre "Finances d'anar per casa". El primer dimecres d'octubre està prevista una sortida cultural i la setmana s'organitzarà una nova sessió amb el suggerent títol "L'art de viure 120 anys o fins que el cos aguanti". Les dues setmanes següents, a l'Aula s'abordaran d'altres temes com la robòtica i la maçoneria, respectivament. El mes de desembre s'encetarà amb una nova trobada per parlar de "L'època socialista", sobre "L'olivera i els seus olis" i la darrera conferència del primer trimestre titulada "La seguretat nuclear", que es farà el dia 19.

En la primera conferència inaugural d'ahir, la directora de la Fundació Joan Miró –Rosa M. Malet– va parlar sobre Joan Miró i la pintura contemporània, i ho va fer des d'un punt de vista molt pedagògic i interactiu amb el públic assistent.

Comenta aquest article