Informació general

Un veí de Cambrils perd la custòdia de la seva filla per "no ensenyar-li castellà", segons la sentència d'una jutgessa de Santander

Per Redacció

Imatge de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cambrils, on treballa el pare de la xiqueta

Una jutgessa de Cantàbria li ha retirat la custòdia de la seva filla a un veí de Cambrils per "no ensenyar-li castellà fins que no ha anat al col·legi". Segons la sentència judicial, publicada avui per Diari de Tarragona, el progenitor i el seu entorn familiar "estan exercint, des de fa anys, una transformació de la conducta de la nena amb l'objectiu de destruir els vincles amb la seva mare". De fet, una d'aquestes estratègies –segons la jutgessa– és no haver-li ensenyat a parlar en castellà. La sentència també argumenta que el pare de la xiqueta està evitant que la menor tingui un contacte normal amb la seva mare, mentre que la família paterna afirma que no s'ha demanat cap informe psicològic de la nena abans de dictar sentència.

El progenitor de la xiqueta és Mosso d'Esquadra de la comissaria de Cambrils, mentre que la mare és Guàrdia Civil i, actualment resideix a Santander on va traslladar-se després de la ruptura i quan la nena tenia pocs mesos d'edat. La nena, que va néixer a Cambrils i actualment té 4 anys d'edat, sempre ha viscut amb el seu pare i ara, d'acord amb la sentència haurà de marxar a Cantàbria. Amics i familiars del pare de la menor s'han mobilitzat i ja han recollit més de 500 signatures de suport. A banda, el pare també ha presentat un recurs a l'Audiència Provincial de Cantàbria a l'espera d'aconseguir revocar la decisió de la jutgessa.

Comenta aquest article