Cultura

Es presenta "Cocina saludable para jóvenes independientes", un llibre amb 300 receptes basades en la dieta mediterrània

Per Lluís Rovira i Barenys

Pili Bargalló, una de les propietàries del restaurant El Setge, al costat de l'autora del llibre, Rosalía Montalbán i la seva neboda

El restaurant El Setge va ser el marc de la presentació del llibre "Cocina saludable para jóvenes independientes", de Rosalía Montalbán, aquest passat divendres al vespre. El llibre conté 300 receptes de cuina que tenen com a base la dieta mediterrània que s'ha unit, segons paraules de l'autora, "al plaer de la taula". A més, segons va explicar Rosalía Montalbán a Revista Cambrils Diari Digital, "el llibre està fet amb un llenguatge molt amè. Començo explicant els ingredients i continuo detallant la preparació del plat, la seva elaboració i, finalment, la presentació. Es tracta d'una cuina catalana a l'abast dels joves i que es destaca per la seva senzillesa i pel mètode explicatiu en el que es detallen els pesos, les mesures i els temps de preparació". 
L'autora del llibre és infermera de professió i per a la supervisió de les receptes del llibre ha comptat amb la col·laboració de la doctora i catedràtica de Nutrició, Menéndez Patterson. També cal destacar les il·lustracions de la portada i d'algunes de les pàgines de l'interior del llibre, obra de l'aragonès Mariano Castillo.

"A Cambrils he trobat tots els productes que necessitava"

Rosalía Montalbán va néixer a Pina de Ebro i va viure 10 anys a València on va entrar en contacte directe amb la cuina mediterrània. Arran d'un problema de salut, relacionat amb un episodi de sensibilitat química, es va desplaçar a viure a Astúries. Un cop recuperada d'aquesta afectació va fer estades a Cambrils, on hi resideix una neboda seva i, segons va explicar l'autora del llibre, "a Cambrils hi passo temporades i aquí he trobat tots els productes que necessitava. He contactat amb els productors ecològics de la zona així com amb el peix de Cambrils". El contacte amb les propietàries del restaurant El Setge, les germanes Pili i Montse Bargalló, va ser casual i va venir motivada, inicialment, pel fet de trobar-se al carrer Major de Cambrils, en ple Barri Antic, un lloc que l'autora del llibre va visitar atreta per la seva idiosincràsia. A banda, Rosalía Montalbán ha trobat en aquest restaurant la cuina típica que ella pregona.

Comenta aquest article