Cultura

L'Ateneu Roig recorda els 50 anys de la publicació "Nosaltres, els valencians" de Joan Fuster

Per Berta Ruiz

Un moment de la xerrada organitzada per l'Ateneu Roig, ahir a la Biblioteca, amb Antoni Manyanós a l'esquerra i Xavier Ferré a la dreta de la imatge

Enguany es compleixen 50 anys de la publicació del llibre “Nosaltres, els valencians” (1962) de l’intel·lectual valencià Joan Fuster. Amb aquesta idea, l’Ateneu Roig de Cambrils va organitzar ahir al vespre a la Biblioteca, una xerrada per commemorar aquest aniversari, coincidint també amb la celebració del dia del País Valencià.

L’acte, que va ser presentat per Antoni Manyanós, va comptar amb la presència del professor de la URV, Xavier Ferré. Ferré va tractar sobre el context històric en el qual Fuster va escriure el llibre i va abordar el contingut d’aquest treball assagístic, així com la seva repercussió a nivell cultural i polític. En el seu moment i al llarg de totes les seves reedicions “Nosaltres, els valencians” ha esdevingut un influent assaig historiogràfic d’aquest territori i del nacionalisme valencià. És considerat un recull bàsic al coneixement de la història, la cultura i els problemes d'identitat del valencià. Xavier Ferré també va explicar que Joan Fuster volia recuperar la unió entre Catalunya i el País Valencià, establir un estret lligam de relacions culturals, socials i polítiques, les mateixes que es van forjar durant els anys 20 i 30.

Comenta aquest article