Informació general

La Confraria de Pescadors de Cambrils celebrarà eleccions el 27 d'octubre per a escollir la nova Junta General

Per Berta Ruiz

Imatge de barques entrant al port de Cambrils

El proper 27 d’octubre es faran les eleccions dels membres de la nova Junta General de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Aquesta és la data fixada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya per a l’elecció dels càrrecs als òrgans de govern de les confraries de pescadors de tot Catalunya, d’acord amb l’Ordre publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el passat 17 de setembre. En aquesta Ordre també queda fixat el calendari per a l’elecció de les tres federacions territorials i, finalment, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors. 

La Junta General estarà formada per 28 membres: 14 armadors i 14 mariners

A nivell local, tal com ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors –Xavier Domènech– a Revista Cambrils Diari Digital, el proper 27 d’octubre es faran les votacions per tal d’escollir la Junta General. Aquesta ha d’estar formada per 28 persones, amb 14 representants dels armadors i 14 representants dels mariners. D’aquests, hi ha d’haver una representació proporcional de cada modalitat de pesca. En aquest cas, hi haurà quatre representants de l’encerclament –amb quatre armadors i quatre mariners–, dos representants d’arts menors –amb dos armadors i dos mariners– i vuit representants de l’arrossegament, amb vuit armadors i vuit mariners. Actualment, el cens en les diferents modalitats està repartit de la següent manera: 19 armadors i 47 mariners de l’arrossegament, 4 armadors i 32 mariners de l’encerclament i 7 armadors i 8 mariners d’arts menors. Aquest cens de pescadors ha baixat respecte a les eleccions d’ara fa quatre anys.

El patró major, els vicepresidents i els vocals s'escolliran el 10 de novembre

En l’elecció del 27 d’octubre s’escolliran els membres de la Junta General, amb la participació de tot el cens. Quan s’hagin escollit els càrrecs electes, aquests es podran presentar als diferents càrrecs de: president (patró major), els dos vicepresidents –que són els presidents de l’associació d’armadors i de l’associació de mariners– i els vocals. En aquesta elecció –que tindrà lloc el dia 10 de novembre– només hi votaran els 28 membres de la Junta General. Cal destacar que aquest dia es faran tres votacions: una, on els 28 integrants votaran al patró major de la Confraria; una altra on els 14 armadors votaran al president de l’associació d’armadors i els 14 mariners votaran al president de l’associació de mariners i una tercera votació, on es votarà pel vocal de cada sector.

Eleccions a les federacions territorials i a la Federació Nacional Catalana

Posteriorment, d’acord amb el calendari electoral establert per la Generalitat, les eleccions als òrgans de govern de les federacions territorials de les confraries de pescadors començaran a partir del dia 19 de novembre, amb el procés d’elecció dels comitès executius i presidents. Aquest culminarà entre els dies 7 i 10 de desembre amb la votació i proclamació de persones electes. La constitució provisional dels comitès executius i la proclamació provisional de presidents de cada federació seran definitives a partir del 13 de desembre. Finalment, el procés d’elecció del president i del comitè executiu de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors començarà el 14 de desembre i el dia 29 de desembre se celebrarà la votació. La proclamació definitiva tindrà lloc entre els dies 4 i 8 de gener de 2013.

Comenta aquest article