Societat

La tercera edició de la mostra "Cambrils, entrada al país del vi" incrementa el nombre de cellers i restaurants participants

Per Cristina Sierra

Joan Albert Campos, Mercè Dalmau i Xavier Martí van presentar la tercera edició de la mostra

El parc del Pescador acollirà del 12 al 14 d'octubre la tercera edició de "Cambrils, entrada al país del vi". El passat divendres al matí tenia lloc a l'Ajuntament de Cambrils la presentació d'aquesta mostra de vi i gastronomia, a càrrec de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme –Xavier Martí–, el representant de la Cambra de Comerç de Reus –Joan Albert Campos– i el president de l'Associació de Sommeliers de Tarragona –Manel Subirà–.

L'alcaldessa va explicar que enguany "s'ha incrementat el nombre d'expositors i a la vegada hi ha més restaurants que hi participen per oferir exemples de la seva cuina en les tapes que se serviran". Segons Dalmau, "com a destinació turística potenciem el tema gastronòmic però aquest no es podria entendre sense tenir un bon vi a taula". L'alcaldessa va afirmar que des de l'Ajuntament "estem molt contents per acollir la mostra, creiem que tindrem una bona afluència de públic".

Per la seva banda, Campos va afirmar que "si aquesta fira no existís, s'hauria d'inventar". Segons el representant de la Cambra de Comerç, "avui dia s'han d'assumir els reptes i s'ha d'estar a l'alçada del que necessiten les nostres empreses". Campos va felicitar a l'alcaldessa i el regidor per continuar apostant per la mostra, ja que "Cambrils té un valor afegit per ser la capital gastronòmica de la Costa Daurada".

30 restaurants  i 12 cellers participaran en aquesta edició

El regidor de Turisme va explicar les novetats d'aquesta tercera edició. Martí va apuntar que enguany hi haurà un dia més de mostra i hi participaran 30 restaurants cambrilencs –8 més que l'any passat– i 12 cellers –3 més que a la segona edició–. El regidor va afirmar que, en aquesta edició, "tenim gairebé totes les D.O. de la demarcació de Tarragona representades i hem de potenciar aquests productes per vendre'ls a l'exterior". Per aquesta tercera mostra hi ha la previsió de cuinar unes 3.700 tapes, gairebé 1.000 degustacions més que l'any passat. Cal dir que els preu del tiquet de degustació no s'ha apujat i costarà 5 euros. D'altra banda, una altra novetat és que hi haurà una zona de tallers infantils perquè els pares puguin deixar els nens i puguin fer els tasts.

Per la seva part, Subirà, que és el sommelier del restaurant Can Bosch, va agrair a tota l'organització l'esforç que han fet per preparar la tercera edició. Subirà va explicar que els tastos guiats de la mostra seguiran la dinàmica dels altres anys i la intenció és que hi hagi un mínim de vi de cada celler representat.

Comenta aquest article