Informació general

L'Associació Platja de la Llosa demana que l'Ajuntament emprengui accions legals contra l'exalcalde Robert Benaiges

Per Redacció

Imatge d'arxiu de les obres de la primera fase del barri de la Llosa

L'Associació de Veïns i Propietaris Platja de la Llosa ha fet públic un comunicat en el que demana que l'Ajuntament iniciï les accions legals contra l'anterior alcalde, Robert Benaiges, "pels danys i perjudicis ocasionats al barri de la Llosa i a tots els veïns de Cambrils" arran de la resolució feta pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme sobre el retorn dels préstecs Fomit que l'Ajuntament de Cambrils va destinar a unes finalitats diferents a les que s'havia sol·licitat. En aquest sentit, des de l'associació de veïns s'enviarà una carta a l'alcaldessa, Mercè Dalmau, per a que faci els passos oportuns i per mostrar la disponibilitat de l'associació  a aportar els documents que calgui i en els que es demostra, segons el comunicat, "l'engany i la manipulació que tant l'exalcalde de Cambrils com la presidenta de l'associació de veïns del Barri de la Llosa van fer al poble de Cambrils". En aquest sentit i tal i com es diu en un altre punt del comunicat, des de l'Associació de Veïns i Propietaris Platja de la Llosa senyala com a únics culpables a aquestes dues persones, a l'exalcalde "per l'incompliment de les clàusules del préstec i per la falta de respecte cap a l'associació Platja de la Llosa", i a la presidenta de l'associació de veïns del Barri de la Llosa, Anna Franquet,  "per fer, durant dos anys, cas omís a les nostres denúncies i no defensar els interessos dels veïns ja que va permetre, impunement i amb total connivència amb l'exalcalde, les desviacions que ens ocupen".
A banda, el president de l'associació Platja de la Llosa, Joan M. Culsan, considera "falses i manipuladores" les explicacions fetes pel PSC sobre els préstecs del Fomit en el seu comunicat, que es va fer públic el passat divendres. Segons Culsan, "s’ha de tenir molta cara per dir les mentides que va dir, ja que un mes abans de les darreres eleccions municipals, en reunió amb els veïns del Barri La Llosa, va dir que les obres de les Fases 2 i 3, tenia previst iniciar-les el setembre del 2011". D'altra banda i referint-se a l'exalcalde, Culsan ha dit que "no sap que un préstec “finalista” no es pot aplicar per altres coses, sense la prèvia autorització del Ministeri".

Possible dissolució de l'entitat

En el primer punt del comunicat, l'associació Platja de la Llosa lamenta "molt profundament que els temors i denúncies que al llarg dels dos darrers anys hem anat fent tant a l'exalcalde com a la presidenta de l'associació de Veïns del Barri de la Llosa s'hagin complert. Al final ens hem quedat sense les tan esperades obres de remodelació de tot el barri i a més, hem de pagar 600.000 euros pel sobrecost dels interessos i, possiblement, 700.000 euros més pel fet que l'ajuntament no disposa de tresoreria i hagi de finançar els 6,3 milions d'euros a retornar al Ministeri".

L'Associació Platja de la Llosa recorda que es va crear ara fa dos anys amb l'única finalitat que s'executessin totes les obres de remodelació del barri així com defensar els interessos dels veïns davant la passivitat de l'altra associació veïnal del barri. Així doncs, atenent als darrers esdeveniments el comunicat informa que "ens hem de replantejar la continuïtat de l'Associació Platja de la Llosa ja que molt a pesar nostre i tal i com veiem les coses, bàsicament la falta de tresoreria de l'Ajuntament, el projecte de remodelació de les fases 2 i 3, que són les que estan pendents, no es podria realitzar fins d'aquí trenta anys o més".

Comenta aquest article