Informació general

Un projecte sobre divulgació marina guanya la setena edició dels Premis Emprèn en Femení lliurats a Cambrils

Per Redacció

Foto de les premiades de la setena edició del Premi Emprèn en Femení

El passat divendres a la tarda, a la sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils, va tenir lloc l’entrega de premis de la setena edició del Premi Emprèn en Femení. L’acte va ser presidit pel president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet–, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el director de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Àlex Grau i d’altres autoritats d’arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre com el senador Jordi Sendra; la diputada al Parlament de Catalunya, Hortènsia Grau; el diputat de la Diputació de Tarragona, Tomàs Bigorra; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i alcaldes i regidors de diferents poblacions del territori.

Un total de 71 projectes presentats

La convocatòria dels premis d’enguany ha reunit un total de 71 projectes –42 del Camp de Tarragona i 29 de les Terres de l’Ebre-, un 15% més en l’anterior edició, en els quals han participat un total de 112 persones. Els projectes que hi han optat destaquen per la seva qualitat i diversitat: van des de la creació d’una explotació apícola transhumant fins a l’elaboració de llaminadures de xocolata personalitzades passant per un centre d’equitació o la fabricació artesanal de casetes de nines, entre molts altres. El jurat que ha escollit les guardonades ha estat format per diversos diputats de la Diputació de Tarragona i representants d’algunes de les entitats econòmiques més representatives de la demarcació.

Un projecte sobre divulgació marina guanya el primer premi

Finalment, el primer premi, de 8.000 euros, va ser per a Elisabet Bonfill i Aurora Requena, de Roquetes, amb el projecte “Plàncton Divulgació i Serveis Marins”. El seu objectiu és desenvolupar activitats d'educació ambiental marina sobre la costa tarragonina per a tots els públics, i també realitzar tasques de divulgació i comunicació del litoral i el medi marí, mitjançant la creació de tríptics, fulletons, revistes, pòsters, a més de l’organització d’accions pedagògiques vinculades al coneixement de la mar.

Un dels accèssits, el que distingeix els projectes desenvolupats en àmbits rurals, va ser pel projecte “Parc Esportiu Vies Altes”, una proposta que consisteix en la realització i comercialització d’un Parc Esportiu en Altura (PEA). Aquesta idea va ser presentada per un equip de Porrera, encapçalat per Dària Peruga, i format també per Teresa Fernández, Lluís Peruga Fernández i Lluís Peruga Prats. L’accèssit per a projectes liderats per dones de fins a trenta anys va ser per “El Nan Creatiu”, un joc de construcció de fusta natural inspirat en la figura dels castellers, creat per un equip de sis emprenedores: Marta Puig, Rut Domènech, Ana Tarragona, Marta Ricart, Gemma Hernández i Noemí Nieto,

Fomentar els projectes empresarials liderats per dones

Aquest certamen, creat el 2006, pretén fomentar els projectes empresarials liderats per dones del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Es tracta del premi més ben dotat econòmicament dins de la seva tipologia –8.000 euros pel premi i 2.000 per cada accèssit-, i està dirigit a les dones per afavorir la seva presència al mercat laboral des de l'autoocupació individual i col·lectiva, i per fomentar la creació de nous llocs de treball al territori. Cal destacar que, abans d’iniciar-se l’acte d’entrega de premis, les participants del concurs es van trobar en un espai de relació, per poder intercanviar experiències i conèixer les diferents propostes empresarials. Amb aquesta activitat es pretén generar sinergies entre projectes que es poden complementar.

L’acte també va comptar amb la presència d’Adriana Casademont, presidenta d’Indústries Càrniques Casademont, que va exercir com a madrina d’aquesta edició del certamen, i va oferir una conferència on va destacar que, actualment el 75% de les microempreses que es creen estan liderades per dones”.

Un moment de l'acte d'entrega dels premis, celebrat a la sala s'acte del Casal de la Gent Gran de Cambrils

Comenta aquest article