Informació general

El PSC afirma que la gestió dels fons FOMIT va passar el control dels serveis jurídics i econòmics municipals

Per Redacció

Aspecte del Teatre Auditori

L'agrupació local del PSC va emetre un comunicat, el passat divendres al migdia, en resposta a les declaracions de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, realitzades el dijous al matí, on criticava la mala gestió de l'anterior equip de govern respecte a la gestió dels fons FOMIT i explicava que s'està estudiant la possibilitat de demanar responsabilitats legals als anteriors responsables polítics. Dalmau també va anunciar que el Ministeri de Turisme reclama 6,3 milions d'euros a l'Ajuntament de Cambrils pel mal ús d'aquests fons, corresponents a les convocatòries dels anys 2006 i 2007.

"No es pot culpa exclusivament l'anterior govern municipal del fracàs de les gestions endegades per l'actual govern"

El comunicat emès pel PSC consta de quatre punts. En el primer d'aquests, el PSC afirma que: "no es pot culpar exclusivament l’anterior govern municipal del fracàs de les gestions endegades per l’actual govern municipal davant del govern de l’Estat en relació a la pròrroga o canvi de destí del finançament finalista dels crèdits FOMIT; tampoc de que aquesta hagi estat l’única via explorada pel govern municipal actual per resoldre aquest tema". Quant a les possibles responsabilitats polítiques al·ludides per l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, des del PSC reiteren que, "els acords de concertació i disposició dels fons dels crèdits FOMIT durant el mandat 2007-2011 es van adoptar seguint els procediments i tràmits administratius previstos a la llei, i sota el control i l’informe favorable dels serveis jurídics i econòmics municipals. I que el 'principi de caixa única' pel qual la tresoreria municipal assignava –i encara assigna avui–, els fons per afrontar el pagament de les despeses municipals obeeix a criteris jurídics i tècnics i en cap cas criteris polítics. Per tant, l’assignació d’un o altres fons o recursos per fer front al pagament de certificacions d’obra s’inseria en el pla de pagaments dissenyat per tècnics municipals i no a directrius polítiques".

"Les acusacions d’aquesta gravetat s’han de fer de manera clara, inequívoca i fonamentada en dret"

En un tercer punt, des del PSC es mostren "sorpresos" que, de "manera recorrent i oportuna reapareguin a l’agenda política del municipi temes del mandat anterior, amb insinuacions acusatòries vers l’anterior govern, oportunament ambigües per dir i no dir. És un mal estil que entenem que cal eradicar de la vida política. Les acusacions d’aquesta gravetat s’han de fer de manera clara, inequívoca i fonamentada en dret. Fetes de qualsevol altra forma, entenem que només responen a la màxima ‘difama, que algo queda’". Finalment, des de l'agrupació socialista també volen denunciar "l'actitud de l'equip de govern, que davant de la incompetència i la manca d'acció per gestionar els afers municipals, dedica la major part dels seus esforços a fer oposició a l'oposició en lloc de fer-se càrrec de la
responsabilitat de govern que van assumir quan van prendre possessió del càrrec".

Comenta aquest article