Xavier Mundet del Cambrils Grup Les Barques participa al campionat d'Espanya de bicicleta de muntanya i queda en la posició 23 de la seva categoria

Xavier Mundet en plena competició del campionat d'Espanya de bicicleta de muntanya

El corredor Xavier Mundet de l'equip Cambrils Grup Les Barques va participar, el passat diumenge 23 de setembre, al campionat d'Espanya de bicicleta de muntanya, la primera prova d'aquesta modalitat de les anomenades "quebrantahuesos". La cursa –organitzada per l'empresa Octagon– va tenir sortida i arribada a la població de Sabiñánigo (Osca), i no va decebre ningú. Amb un duríssim recorregut de 82 quilòmetres de distància i 2.616 metres de desnivell positiu, els més de 600 corredors participants van haver de recórrer un circuit amb llargues pujades per pista ampla, camins estrets per enmig de prats i senders i algunes rampes amb un desnivell de més del 23%, amb complicats trams de pedres i arrels on, la tècnica era primordial per poder sortir-se'n sense patir cap caiguda i arribar fins al final.

Mónica Moreno del Cambrils Grup Les Barques participa en una marxa de 60 quilòmetres

Xavier Mundet, integrant de l'equip cambrilenc, va aconseguir la posició número 23 de la seva categoria, la M-40, i va situar-se en la posició 146 de la classificació general després de superar tot el circuit amb un temps total de 5 hores i 32 minuts. El Cambrils Grup Les Barques també va tenir representació femenina de la mà de Mónica Moreno que va prendre part en una marxa de 60 quilòmetres i 1.573 metres de desnivell positiu. Aquesta prova va fer-se a la mateixa hora que la cursa dels 82 quilòmetres i van compartir part del recorregut en els primers 40 quilòmetres, mentre que hi havia un tram alternatiu de 20 quilòmetres. Cal destacar que només 4 noies van poder completar la marxa de 60 quilòmetres.