Informació general

CiU organitza un dinar a Cambrils que reuneix uns 300 militants del Baix Camp

Per Redacció



Josep Rull, Josep M. Cruset i Ramon Espadaler en un moment dels parlaments de l'acte de CiU a Cambrils
Ahir diumenge, CiU va organitzar un multitudinari dinar a Cambrils que va reunir uns 300 militants del Baix Camp. La trobada va fer-se a la carpa de festes –instal·lada a la zona esportiva municipal– i va comptar amb la presència del secretari d’Organització de Convergència Democràtica –Josep Rull– i el president del Consell Nacional d’Unió Democràtica, Ramon Espadaler. Ambdós van esperonar els seus militants i simpatitzants “a lluitar per un objectiu ambiciós: l’estat propi” i fer-ho “guanyant el discurs de la por, amb dades eloqüents com el dèficit fiscal i amb la credibilitat i el rigor de CiU i del president Artur Mas"

Fent referència al dèficit fiscal, Josep Rull va explicar que: "paguem 16.400 milions d'euros a l'any, que se'n van i no tornen", tot recordant que a Alemanya, "els tres länders més rics tenen un dèficit fiscal conjunt de 7.500 milions d'euros". Per la seva part Ramon Espadaler va subratllar que s’ha de fer "amb la credibilitat i rigor que tenim com a marca CiU, exhibint el sentit institucional, amb diàleg des del convenciment en positiu del president Mas". I en aquest sentit, va afirmar que "en la propera campanya anem a escriure el nom de Catalunya en majúscules i això només ho poden fer el president Mas i Convergència i Unió".

"Un moment històric"

Tant Rull com Espadaler van adreçar-se als simpatitzants i militants de CiU destacant la importància "del moment històric" que viu i viurà Catalunya en aquests propers dies. Espadaler va recordar que "si som aquí, és perquè molta gent ha picat pedra al llarg dels anys, i potser molts no podran viure aquesta etapa il·lusionant". Per això, Espadaler va afirmar que "tot haurà valgut la pena, cap esforç haurà estat en va". Finalment, Josep Rull va explicar que hi ha hagut “un abans i un després de la sentència del Tribunal Constitucional a l'Estatut i del no rotund i radical de Rajoy al pacte fiscal. Això fa que Espanya hagi renunciat a ser l'Estat dels catalans". Davant d'aquestes negatives, el secretari d'Organització de CDC va argumentar que "tenim el dret i l'obligació de construir el nostre propi Estat, per a garantir el benestar dels nostres ciutadans".

Comenta aquest article