Cultura

L'escriptora Isabel Olesti presenta el seu llibre "La pell de l'aigua", una novel·la que transporta a la Barcelona de principis dels 80

Per Berta Ruiz

Isabel Olesti va presentar el seu llibre, acompanyada d'Isaac Albesa, el passat divendres a la Biblioteca

El passat divendres a la tarda, a la Biblioteca Municipal, va tenir lloc l'acte de presentació del llibre "La pell de l'aigua" de l'autora reusenca Isabel Olesti. L'acte, organitzat per l'Ateneu Roig, va ser presentat per Isaac Albesa. Es tracta del seu darrer treball –publicat enguany–, una novel·la que obliga el lector a viatjar enrere en el temps, a la Barcelona cultural i social dels inicis de la democràcia, una ciutat encara molt dividida entre la part alta –de la Diagonal cap amunt– i la part baixa –de les Rambles cap avall–. En aquest marc, l'autora situa a la protagonista de la història, una dona amb molta vida interior que es troba immersa en els seus records i els seus somnis, fet que la fa enyorar el seu passat i no acabar d'acceptar el seu present.

En la seva trobada amb els lectors, Olesti va donar alguns detalls d'aquest llibre. Va definir-lo d'estil simple i àgil, escrit amb calma i durant molt de temps, "com una massa que es deixa reposar. M'agrada que surti un llibre polit, treballat com una filigrana, tot molt mesurat i gens banal", va dir. En aquesta història, l'autora també juga amb dos indrets, dues ciutats: Barcelona i Tortosa. Per un costat, Olesti descriu una Barcelona molt viva i interessant, però a la vegada molt grisa, i la combina amb una Tortosa on hi plasma el seu paisatge, el seu riu, l'aigua i els seus menjars. De fet, Olesti va explicar que "volia que sortís l'aigua i la gastronomia, perquè en els meus llibres sempre hi ha alguna recepta o algun menjar i aquí hi apareixen els menjars del Delta, els menjars típics de l'àvia". Amb les dues ciutats, l'autora combina espais i sentiments, la grisor del cel de Barcelona amb el cel blau de Tortosa. Quant a la seva protagonista, Olesti va definir-la com una dona bloquejada i lligada al seu marit, i molt marcada per un passat tèrbol. Es tracta d'una dona insatisfeta que viatja Rambla avall, enmig de transvestits, sexe i homes enigmàtics. Tot plegat amb el teló de fons dels seus records d’infantesa i del riu Ebre.

Comenta aquest article