Informació general

L'escola pública de la demarcació tarragonina reprèn les accions de protesta en contra de les retallades

Per Berta Ruiz

Imatge de l'entrada de l'escola Marinada, un dels centres públics cambrilencs

El passat dijous a la tarda es va convocar una assemblea de SOS Escola Pública Reus, a la sala d'actes de l'institut Salvador Vilaseca de Reus. Membres de la Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils van assistir a la trobada que tenia com a objectiu valorar l'inici del nou curs escolar i començar a programar diferents accions de protesta en contra de les retallades a l'escola pública de cara a aquest primer trimestre de curs.

Tere Franch –membre de la Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que en aquesta assemblea hi van participar diferents centres i assemblees d'arreu de la demarcació de Tarragona i de fet, un dels acords aprovats va ser la creació d'una coordinadora a nivell provincial que els permeti fer actuacions conjuntes i d'una manera més unitària. Una de les properes accions que es duran a terme serà el dia 4 d'octubre. A les 18 hores tindrà lloc una concentració davant del departament d'Ensenyament de la Generalitat a Tarragona i posteriorment es reunirà una assemblea a l'institut Martí i Franquès de Tarragona i una tancada reivindicativa al mateix recinte. A banda, tal com ha comentat Franch, a l'assemblea de SOS Escola Pública Reus també es van prendre diferents decisions d'acció conjunta com seguir amb la penjada de cartells als centres educatius amb missatges a favor de l'escola pública i també es va triar el dimarts per dur les samarretes grogues en pro d'una escola pública de qualitat i sense retallades. Segons Tere Franch de la Taula pel Suport de l'Educació de Cambrils, un dels principals objectius és tornar a animar el professorat, "després que l'estiu hagi afluixat una mica els ànims", i intentar mobilitzar el màxim de gent possible.

El proper 18 d'octubre, l'assemblea tarragonina es tornarà a reunir i, un dia abans, el 17 d'octubre també ho farà la Taula pel Suport de l'Educació de Cambrils. Tal com ha explicat Tere Franch, "cal tornar a mobilitzar la gent a nivell de tota la província i, a nivell local la posició de la Taula d'Educació és la d'estar amb totes les ampes dels centres educatius i, a partir d'aquí decidir quins actes en concrets fem per tal que els pares dels alumnes també puguin participar en les diferents mobilitzacions, a nivell municipal". A més, una de les grans preocupacions actuals, segons ha dit Franch, és que el curs escolar ha començat sense haver-se adjudicat totes les places de personal als centres escolars i, a banda, a partir d'aquest curs no es faran substitucions fins passats 10 dies laborables.

Comenta aquest article