Cultura

El grup cambrilenc Nats actua al festival "El Rotet 2012", en el marc de les festes de Santa Tecla de Tarragona

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un concert del grup cambrilenc Nats

El grup cambrilenc Nats va actuar aquest passat dissabte a la nit al Festival “El Rotet 2012. Revival de la música de Tarragona”, en el marc de les festes de Santa Tecla de Tarragona. El festival, que va fer-se al pàrquing Jaume I –davant del Rectorat de la universitat–, va iniciar-se a la una del migdia i va cloure's a les sis del matí de l'endemà diumenge. Hi van actuar grups com Bagaloo Stompers, Oscárboles, Ivory, Lecirke, Backdoormen, The transistor Arkestra, Mi-te'ls, Sifóra Kemfai, Don Simon&Telefunken, Paudebanoyoles i Eo Live. A banda, també hi va haver una paellada al migdia i una sessió de cafè poètic a mitja tarda.

El directe de la formació cambrilenca va anar a càrrec de Josep M. Clariana –baix i veu–, Marcel Aragonès a la guitarra, Carlos Rom a la bateria, Xavi Plana als teclats i Aleix López a la guitarra. Aquesta banda, nascuda a mitjans dels anys 80, que ha tornat als escenaris per retre homenatge al seu desaparegut guitarrista –Jordi Pallarès–, va posar en escena els seus ritmes contundents, de guitarres i teclats amb un estil molt rocker i fent repàs del seu tradicional repertori. De fet, un dels propers projectes que el grup té en marxa és l'edició d'un recopil·latori dels millors temes dels seus tres primers treballs discogràfics publicats entre l'any 1990 i 1992.

Trajectòria de Nats

El grup Nats va editar el seu primer treball discogràfic l'any 1990, “Cor a l'atac” amb la companyia independent (Ventall) assolint una repercusió que els va dur a fitxar per la companyia DRO-Sony per treure el seu disc de referència, “Obre la teva Ment “, l'any 1992. Aquest disc els va portar a assolir unes magnífiques vendes i el reconeixement de la crítica especialitzada. Dos anys més tard van editar el treball “Maníac” (Picap, 1994), on destaquen cançons com “Com l'aigua” i un cover de Joan Jett amb Pemi Fortuny (Lax'n'Busto) i Lluís Gavaldà (Els Pets) de convidats, “Nova Generació”.


Comenta aquest article