Esports

La tercera prova del Campionat d’Espanya de vòlei es juga a Cambrils

Per Èlia Bellmunt

La platja del Regueral va acollir aquesta prova del campionat de vòlei del 6 al 8 d’agost

La tercera prova del Campionat d’Espanya de vòlei platja es va jugar a Cambrils del 6 al 8 d’agost. En categoria femenina, les vencedores van ser Ester Alcón i Cati Pol. Alcón-Pol van superar Nadia Campisi i Clara Lozano per 23-21, 12-21 i 9-15. En categoria masculina, la parella formada per Toni Cotrino i Álex Ortiz van aconseguir el primer lloc. Cotrino-Ortiz es van imposar a Guillermo Hernán i Pedro Miralles per 22-20, 17-21 i 15-13. Aquest campionat és de la categoria A-2, és a dir, es juga per parelles. En categoria femenina, van disputar el campionat setze parelles. En categoria masculina van ser vint-i-una, però nou d’aquestes van haver de disputar una ronda prèvia de classificació per tal d’aconseguir un dels quatre llocs d’accés a la ronda final.

El Campionat d’Espanya de vòlei platja és un torneig anual que es juga en forma de circuit. Consisteix en quatre proves més una final en la qual es decideixen els campions en modalitat per parelles. Les ciutats on s’han disputat les proves del campionat d’enguany són Moguer, Laredo, Cambrils, Almeria i Vélez-Màlaga, entre el 16 de juliol i el 29 d’agost. José Miguel Elu Pontanilla, vicepresident de la Real Federación Española de Voleibol i president del Comitè Nacional de Vòlei Platja, va manifestar en roda de premsa que “el torneig de Cambrils és un torneig de classificació per al Campionat d’Espanya, que és un campionat oficial”.

Un esport olímpic

El vòlei platja és un derivat del voleibol adaptat a les condicions de la sorra i el sol. Esport olímpic des de 1996, les condicions climàtiques són molt importants en el joc. En el vòlei platja no hi ha entrenador i els dos jugadors de cada equip han de dominar totes les posicions del joc. El camp de vòlei platja fa 18 x 9 metres i es pot trepitjar el camp contrari perquè no hi ha línia central. La pilota pesa més que la de voleibol i es pot tocar amb qualsevol part del cos, però no es pot agafar ni retenir. Cada equip té tres oportunitats per tocar la pilota abans de passar-la per sobre la xarxa, però els cops han de ser alternatius entre els jugadors de l’equip. Els partits es juguen a dos sets i cada set a 21 punts. Guanya el set qui primer arriba als 21 punts, però amb una diferència de dos punts. Si s’arriba als 21 però no hi ha dos punts de diferència, es continua jugant fins que un dels dos equips aconsegueix aquesta diferència. Si hi ha un empat, és a dir, cada equip guanya un set, és juga un joc amb el sistema de punt per jugada (tie-break) a 15 punts.

Comenta aquest article