Esports

El passeig d'Albert acull la primera edició del torneig d'escacs Vila de Cambrils

Per Redacció

El torneig d'escacs es va disputar durant tota la jornada de diumenge, al passeig d'Albert

Aquest passat diumenge, es va disputar la primera edició del torneig d’escacs “Vila de Cambrils”, organitzat per la Unió d’Escacs Cambrils. El torneig es celebrar a l’aire lliure, al llarg del passeig d’Albert, en sessions de matí i de tarda. Hi van prendre part un total de 22 jugadors procedents de diferents poblacions com Móra d’Ebre, Torredembarra, l’Hospitalet de l’Infant, Reus, Lleida i els escaquistes cambrilencs, tots aquests afiliats a la Federació Catalana d’Escacs, excepte dos que pertanyien a la Federació Valenciana d’Escacs.

Les partides es van fer amb el sistema suís d’aparellament, amb un total de set rondes de joc. Tot plegat va ser motiu de curiositat de nombrosos veïns i vianants que van aturar-se per seguir les partides. La primera sessió del torneig va començar a les deu del matí i va allargar-se fins a les dues del migdia, amb quatre rondes de partides jugades que van deixar una classificació provisional de sis jugadors destacats per aconseguir guanyar el torneig. Després d’un petit descans i un dinar a càrrec d’Alfredo Pujals, del bar La Riera, –col·laborador i escaquista del club–, la segona sessió va començar a les quatre de la tarda, quan es van disputar tres rondes més.

Entrega de trofeus als guanyadors

Finalment, cap a les set de la tarda, es van fer uns breus parlaments i l’entrega de trofeus a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor d’Esports, Lluís Abella. Es van entregar els trofeus als diferents guanyadors segons les categories, a més dels obsequis cedits per la Cooperativa Agrícola de Cambrils. El primer premi i campió absolut va ser per a Ivan Salvador Obrero de Móra d’Ebre; el segon classificat va ser Josep Romeu de la Cruz de Torredembarra; el premi al primer tram d’ELO 1850-1999 va ser per a Fanny Cabanillas Roca de Torredembarra; el premi al primer tram d’ELO 1700-1850 va ser per a Marcel Zurita  García de la Federació Valenciana; el primer classificat local va ser Joan Caba Torra de la Unió d’Escacs Cambrils; el primer premi veterà (més de 65 anys) va ser per a Ramón Morales Jodar de Lleida i el primer premi sub-16 va ser per Joaquin Moreno Torres del Reus Deportiu.

A destacar que els dos primers classificats, a més del trofeu també van rebre un premi en metàl·lic. Marcel Zurita –valencià però resident a Cambrils– també va ser mereixedor del trofeu sub-16, però no va poder acumular dos premis. Aquest podria ser un futur jugar del club local.
Des del club van emplaçar tots els escaquistes presents a retrobar-se l’any vinent en la segona edició del torneig d’escacs Vila de Cambrils.

Imatge de grup dels guanyadors amb els seus trofeus, acompanyats de l'alcaldessa –Mercè Dalmau– i el regidor d'Esports, Lluís Abella

Comenta aquest article