Informació general

ICV munta la seva oficina parlamentària a peu de carrer per fer arribar les seves propostes

Per Berta Ruiz

L'estand d'ICV va estar muntat, ahir diumenge al matí, al pi Rodó

Ahir diumenge al matí, ICV Cambrils va muntar, al pi Rodó, la seva oficina parlamentària al carrer. Tal com va explicar el president d’ICV al Camp de Tarragona i membre d’ICV Cambrils –Salvador Matas–, l’objectiu d’aquesta iniciativa –que es farà de manera mensual a diferents llocs del municipi–, és fer sentir les propostes d’ICV i recollir les queixes de la ciutadania, tant pel que fa a l'Ajuntament de Cambrils com pel que fa al govern de la Generalitat.
 
Tot i que actualment, ICV no té representació al consistori cambrilenc, Salvador Matas va voler deixar clar que des de l’agrupació local segueixen treballant i que, una de les prioritats és tenir una presència regular al carrer. De fet, ahir van repartir el primer número del nou butlletí local d’ICV que porta per títol, “A peu de carrer”. En aquest es tracten diferents temes com les retallades en educació a l’Ajuntament de Cambrils, un article sobre reformes laborals i el sector hoteler, la presència d’ICV a la diada del passat 11 de setembre a Barcelona o una reflexió sobre el projecte Barcelona World.

Signatures per la Plataforma d'afectats per la hipoteca

Per altra banda, en l’estand que va muntar ICV, ahir al matí, també es van recollir signatures per la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) de la Dació en pagament, impulsada per la Plataforma d’afectats per la Hipoteca i per ICV, entre d’altres. Segons va apuntar Matas, “la llei actual diu que si no pots fer front a una hipoteca, el banc es queda el pis, però el que queda pendent per pagar no desapareix i queda vinculat a la persona per sempre. A més, aquesta persona no podria realitzar tot un seguit de gestions, perquè se li embargaria i el condemnen de per vida”.

Oficina parlamentària a peu de carrer

La iniciativa d’ahir també va comptar amb la presència de la diputada d’ICV per Tarragona –Hortènsia Grau– qui, segons va explicar, “l’objectiu és acostar-se directament a la gent, recollint, explicant i estant en contacte. No fer oficina parlamentària en un despatx, sinó a peu de carrer. A ICV fa temps que ho fem i, la idea va sorgir arran de la gran desafecció que tenen els polítics, que estem tan qüestionats i moltes vegades amb raó. Crec que, a banda de la meva feina al parlament també he d’estar al carrer, explicant què fem, escoltant els problemes que pateix la gent i, sobretot que d’aquestes demandes puguin sortir iniciatives parlamentàries. Quan t’escull un territori, quan t’escull una gent, tu has de poder rendir comptes i tenir aquesta proximitat, parlar amb la gent i fer territori. La política s’ha de regenerar, perquè està malament, però desqualificar tota la política i tots els polítics pot ser una manera de carregar-se el sistema democràtic i és un perill. Ara, és quan necessitem més política que mai”.

Comenta aquest article