Cultura

Ramón García Mateos presenta la seva darrera obra "Baza de copas: ajuste de cuentas"

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte de presentació del llibre "Baza de copas: ajuste de cuentas" a la Biblioteca, el passat divendres a la tarda

El passat divendres a la tarda va tenir lloc l’acte de presentació del darrer llibre de l’escriptor i professor Ramón García Mateos, “Baza de copas: ajuste de cuentas”. En una segona planta de la Biblioteca Municipal plena de gom a gom, les bibliotecàries Rosa M. Fusté i Rosana Andreu van presentar l’acte i van apuntar alguns detalls de l’obra. Una obra que va ser mereixedora del premi internacional Tiflos de Literatura, convocats per l’ONCE en la 19a edició de la categoria de novel·la, tal com es va fer públic el passat mes de febrer.

Tot i que la seva obra sempre s’ha centrat en la poesia, amb “Baza de copas: ajuste de cuentas”, García Mateos treballa la prosa de ficció a través d’una col·lecció de contes. Uns contes que no tenen una estructura heterodoxa, sinó que molts d’aquests textos són poemes i d’altres són impressions assagístiques, amb un estil i estructura molt variada. Hi ha contes més durs, àcids, d’altres de caràcter més líric i de reflexió poètica. Cal destacar que el llibre està format per tres parts i en cadascuna de les parts hi ha 21 contes, que d’alguna manera s’interrelacionen amb els 21 de les altres dues parts. El primer conte de la primera part té a veure amb el primer de la segona i el primer de la tercera, tot i que no són necessàriament una continuació. En algun cas sí, però en d'altres són simplement connexions temàtiques. De fet, no és una novel·la de contes, perquè es tracta de contes independents, amb un to molt diferent cadascun d'aquests i sense un tema fix.

Comenta aquest article