Esports

L'Escola de Tecnificació de Porters del FC Barcelona aposta novament per Cambrils per ser la seu d'aquest projecte únic a Catalunya

Per Cristina Sierra

Lluís Abella i Agustí Zaera durant la presentació del curs, ahir al matí

Cambrils tornarà a comptar, per segon any consecutiu, amb el curs de Tecnificació de Porters del FC Barcelona, un projecte únic i pioner a Catalunya. El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– i el coordinador de les escoles de tecnificació del Barça a Tarragona –Agustí Zaera– van presentar, ahir al matí, aquest segon curs que començarà el proper dilluns amb una jornada gratuïta per a tots aquells xiquets que estiguin interessats en conèixer el projecte.

L'Escola de Tecnificació de Porters del FC Barcelona es realitzarà al camp de gespa de la pista municipal d'atletisme i es farà els dilluns. El curs començarà l'1 d'octubre i s'allargarà fins al 17 de juny. Com l'any passat, el curs es dividirà en dos grups: un nivell de formació de 6 a 11 anys, que es farà entre les 18 i les 19.30 hores, i un nivell de perfeccionament de 12 a 18 anys, que es farà entre les 19.30 i les 21 hores. Les inscripcions encara estan obertes i la quota mensual del curs és de 60 euros més IVA.

Lluís Abella: "Un projecte engrescador que ha donat els seus fruits"

El regidor d'Esports va començar la roda de premsa apuntant que "avui fa un any que presentàvem aquest projecte engrescador que ha donat els seus fruits". Abella va explicar que al curs de l'any passat hi van participar prop de 30 nens i que per aquesta nova edició s'esperava incrementar la xifra. El regidor va destacar que "Cambrils és la seu de l'única escola de porters sota la metodologia Barça" i va reiterar que la regidoria donarà suport a tots aquells projectes que fomentin l'esport i el perfeccionament.

Per la seva banda, Zaera va agrair a l'Ajuntament i al regidor d'Esports la seva bona predisposició per acollir l'escola. El coordinador de les escoles de tecnificació del Barça a Tarragona va afirmar que "volem continuar amb el projecte. Era una aposta personal de l'Àlex Ruiz –responsable de l'escola a Cambrils– i vam emprendre el viatge amb molta il·lusió". Sobre el nombre de nens que s'apuntaran enguany a l'escola,  Zaera va apuntar que enguany "tenim un paradigma per veure què passarà perquè han tancat les escoles de tecnificació de Creixell i de les Terres de l'Ebre".

Agustí Zaera: "L'escola treballa els valors, no és merament un treball esportiu"

Zaera va afirmar que la procedència dels xiquets que participen a l'Escola de Tecnificació de Porters és molt diversa però "intentem que siguin del Camp de Tarragona". El coordinador va destacar que l'escola és molt més que un aprenentatge esportiu i es basa en treballar la metodologia Barça. "L'escola treballa els valors, no és merament un treball esportiu. A l'escola s'aprèn a saber defensar l'escut del Barça i a aprendre que no tot val per guanyar".

Cal apuntar que el projecte és fruit d'un acord entre l'Institut Municipal d'Esports de Cambrils i l'empresa Edoed Sport 3, que és la gestora de l'Escola de Tecnificació del FC Barcelona.

Comenta aquest article