Informació general

L'Ajuntament està negociant amb diferents grups inversors la possible construcció de nous hotels a Cambrils

Per Berta Ruiz

Actualment bona part de l'oferta hotelera de Cambrils està situada al llarg de l'avinguda de la Diputació, a tocar del terme municipal de Salou

L’Ajuntament de Cambrils està negociant amb diferents grups hotelers la possible construcció de nous hotels al municipi. A hores d’ara, tal com ha confirmat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament a Revista Cambrils Diari Digital –David Chatelain– “l’única que cosa que hi ha són converses, estem en negociacions, però encara no hi ha res tancat ni res en ferm. S’estan duent a terme reunions amb alguns operadors de cara a ubicar instal·lacions hoteleres. Hi ha contactes, s’està treballant per intentar que les inversions d’aquests grups es quedin a Cambrils, però encara s’ha de ser molt prudent”. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme ha explicat que des del consistori s’ha dissenyat una estratègia per tal d’incrementar el nombre de llits hotelers a Cambrils. “Nosaltres tenim un teixit turístic que està molt centrat en el tema d’apartaments i, aquest és un turisme molt estacional. Crec que com a municipi tenim arguments suficients com per intentar portar gent durant tot l’any, però hem de tenir una infraestructura hotelera que ara mateix no tenim. Per exemple, si has de portar 1.000 persones a Cambrils, avui dia les has d’ubicar a Salou. Per tant, això és un handicap com a municipi turístic. Som molt potents en apartaments, però som molt poc competitius en el tema hoteler”, ha dit el regidor d’Urbanisme.

Contactes amb diferents grups hotelers

Amb aquest objectiu, tal com ha explicat David Chatelain, s’estan fent gestions i s’estan buscant operadors. De fet, el consistori cambrilenc ha contactat amb alguns i d’altres grups hotelers també s’han interessat i han contactat interessant-se en aquesta possibilitat. En aquest punt, el regidor d’Urbanisme no ha desmentit a Revista Cambrils Diari Digital que algun dels grups hotelers interessats sigui de capital inversor rus. “És de domini públic que les inversions russes estan creixent a la Costa Daurada, per tant és una possibilitat. Hem detectat que el turista rus s’ha incrementat en un percentatge molt important i, veritablement és qui ha salvat la temporada turística a la Costa Daurada. També veiem que alguns sectors, a Cambrils, s’estan beneficiant d’un client rus que busca un lloc fix per passar-hi les seves vacances, que està comprant i que està construint instal·lacions pròpies. Tot plegat està generant un flux de gent d’aquest país que ve cap aquí”, segons ha comentat Chatelain.

La possible ubicació, encara per determinar

Quant a la possible ubicació d’aquestes infraestructures hoteleres, Chatelain ha explicat que encara no sé sap on se situaran, en cas que les negociacions arribin a bon port. D’entrada però, l’Ajuntament no disposa de sòl municipal propi per ubicar hotels. Per tant, segons ha assenyalat el regidor d’Urbanisme, “el que podem fer és detectar aquells llocs del municipi on podria ubicar-se un hotel, parlar amb els propietaris de la parcel·la i posar-nos d’acord amb els empresaris”. En aquest punt, Chatelain s’ha referit al POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal), el qual té reservades unes zones específiques per a equipaments hotelers. La zona identificada, a priori, i la més adient “com a gran zona hotelera” seria la zona de l’Esquirol, però tal com ha volgut deixar molt clar el regidor, “això no significa que hi vagi allà o que s’hagi d’ubicar en aquest sector”. Finalment, David Chatelain ha afegit que l’objectiu del consistori cambrilenc és aconseguir que els grups inversors que s’estan interessant per aquesta zona es quedin a Cambrils. “Sé que alguns d’aquests operadors hotelers també estan buscant terrenys a d’altres municipis limítrofs, i la nostra prioritat és que es inverteixin aquí”, ha apuntat el regidor.

Comenta aquest article