Informació general

El parc del Pescador acull la sisena edició de la Mostra d'Entitats, un punt de trobada de l'associacionisme cambrilenc

Per Berta Ruiz

Aspecte del parc del Pescador, ahir a la tarda, durant la Mostra d'Entitats

Durant tota la jornada d’ahir diumenge, el parc del Pescador va acollir la sisena edició de la Mostra d’Entitats de Cambrils, organitzada per la regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament. Després que l’any passat no se celebrés aquesta trobada –perquè l’anterior govern va destinar la partida a organitzar la Festa de les Entitats i l’actual equip de govern va descartar fer-la aleshores–, enguany s’ha tornat a reprendre amb força i, 52 entitats i associacions cambrilenques hi han estat presents. Al llarg de tot l’espai del parc van ubicar-se un seguit de carpes que van donar cabuda a les diferents entitats esportives, culturals, veïnals, entitats de dones, de cooperació i solidaritat, religioses, de joventut i lleure, entitats de salut, immigració, socials i artesanes, entre d’altres. Cal destacar que enguany s’ha mantingut el nombre d’entitats respecte l’edició de 2010, quan hi van participar 55 entitats. Enguany, també s’hi han incorporat quatre noves associacions a l’ampli ventall associacionista cambrilenc com són el Projecte Adopta, l’Ateneu Roig, la Comunitat Romanesa de Catalunya i la Societat de Pescadors Costa Daurada de Cambrils.

Activitats durant tot el dia: balls, música, tallers, exposicions i demostracions

Ahir, es van programar diferents activitats promogudes per les mateixes associacions. Al matí va fer-se l’acte d’inauguració i també un concert de rock a càrrec de Sueños Locos, de l'Associació Neem Bangalore. Al llarg del dia també es van organitzar partides de dominó, escacs i bitlles –amb l’Associació de Domino de Vilafortuny, la Unió d’Escacs Cambrils i el Club Esportiu de Bitlles Catalanes–; una gimcana simbòlica de recollida d'aliments amb Associació Família i Infància Digna; balls de hip-hop i sevillanes amb l’Associació de veïns del barri de Nou Cambrils, balls de dansa del ventre amb l’Associació de Dones Amunt i balls de country amb l’Associació de ball country No potser-No potser. Tampoc hi van faltar les actuacions musicals del Coro Rociero Virgen del Camino o el documental del projecte vacances en Pau i les xerrades informatives de les famílies acollidores dels nens sahrauís, a càrrec de l'Associació Hammada. A banda, hi va haver un tast de productes artesans amb l’Ateneu Roig, una tirada de barquetes fetes amb papiroflèxia a càrrec de l’Agrupament Escolta Gent de Mar, una actuació musical de Dean Greenwood –de l’Associació de veïns del barri de la Llosa–, així com sortejos d’articles esportius del FC Cambrils i Cambrils United, exposició de motocicletes Custom del Club Motar Catalunya Central Rebels, exposició de vehicles i motos antigues del Club de Vehicles Antics de Cambrils, obsequis per als nous socis de la Penya Barça i la Penya Blanc i Blava, entre d’altres activitats. L’Escola de Puntaires de Cambrils també va fer demostració en directe dels seus treballs, així com d’altres entitats que organitzen tallers de manualitats com l’Associació Dones Amunt, l’Associació de Dones de Vilafortuny, l’Associació de Dones Clara Campoamor o l’Associació Cultural Dones l’Alba, que van exposar algunes de les seves peces fetes. A les diferents parades muntades, algunes entitats –Mans Unides, l’ONG Punt de Partida, Càrites, l’AFICAM, entre d’altres– també van vendre diferents productes per tal de recaptar fons per a causes solidàries. L’Associació Cambrils Ornitològic va fer exposició d’alguns ocells, l’Associació Proyecto Adopta va mostrar alguns gossos per adoptar i el Centre Hípic Castells va oferir passejades en poni als més petits.

Cal destacar que, al llarg de la jornada l’afluència de gent al parc va ser constant. Especialment, a darrera hora de la tarda, quan un nombrós públic va passejar-se per tota la mostra.

Comenta aquest article