Cultura

Un geògraf japonès inclou Cambrils dins d'un estudi universitari sobre la dinamització dels centres històrics de les ciutats mediterrànies

Per Redacció

Francesc Garriga i Katsuyuki Takenaka, el passat dijous a l'Ajuntament de Cambrils

El japonès Katsuyuki Takenaka, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat Pública d'Aichi, a la ciutat japonesa de Nagakute, ha inclòs Cambrils dins del seu estudi sobre la dinamització dels centres històrics de les ciutats mediterrànies. Per aquest motiu, Takenaka va arribar fa tres setmanes a Cambrils per estudiar la ciutat i allargarà la seva estància fins a finals d'aquesta setmana. Durant aquestes dies, el catedràtic ha participat activament als actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí i ha visitat el Barri Antic i el seu entorn.

El passat dijous al matí, el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga– va rebre el catedràtic a l'Ajuntament de Cambrils, on li va lliurar diferent documentació i bibliografia per aprofundir l’estudi que Takenaka està portant a terme sobre Cambrils. Des de la regidoria també se li va planificar les visites i entrevistes tècniques per conèixer millor la ciutat. Des del consistori han apuntat que Takenaka ha mostrat especial interès en la rehabilitació del Nucli Antic i l'oferta de turisme cultural encapçalada pel Museu d'Història de Cambrils.

Takenaka fa prop de 4 anys que està treballant en aquest estudi sobre la dinamització dels centres històrics de les ciutats mediterrànies i també ha inclòs Reus, Falset i Tarragona. Anteriorment, el catedràtic havia estudiat els casos de Càller (Itàlia). A la propera edició de Revista Cambrils hi haurà una entrevista a Takenaka, on explicarà els objectius del seu estudi i les impressions que ha tingut de Cambrils i de la Festa Major.

Comenta aquest article