Informació general

L'ocupació hotelera durant el mes d'agost va ser del 96%, però amb menys places ofertades respecte 2011

Per Redacció

Imatge d'arxiu del port, aquest estiu

L'ocupació hotelera durant el mes mes d'agost va ser del 96%, segons dades de l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics Costa Daurada, però com que hi ha hagut 900 places menys ofertades que l'any passat, en realitat aquesta ocupació equival al 94% assolit l'any 2011. Per tant són les mateixes xifres o similars que les del darrer any. Aquestes 900 places que s'han ofert de menys obeeixen a un "reajust de  capacitats, per poder donar millor servei al client", segons han indicat fonts de l'Associació Hotelera. Enguany, a l'agost, s'han ofert 44.351 places, mentre que l'any passat van ser 45.260.

39% de turistes de l'Estat espanyol i 61% de turistes estrangers

Per nacionalitats, la procedència ha quedat de la següent manera: 39% visitants de la resta de l'Estat espanyol i un 61% de turistes estrangers. I d'aquest últim grup, en primer  lloc se situa el turisme rus, amb un 35%; i en segon lloc el britànic, amb un 31%. El tercer lloc és pel turista francès, amb un 15%. Segueixen l'irlandès, l'holandès, el belga, l'italià i l'alemany. El turisme rus és més que destacable pel posicionament que està prenent en aquests últims anys, però el 61% de turistes estrangers el   conformen, no només clients russos, sinó també anglesos i francesos, tots dos amb un pes específic important, així com també la resta de nacionalitats que fan que s'hagi donat el tomb a la proporció de client estatal i client estranger.

L'any passat, a l'agost, el percentatge de turisme estatal va ser del 49%, és a dir, que el turisme de l'Estat ha baixat 10 punts. Mentre que el turisme estranger l'any passat va obtenir un percentatge del 51%, per tant enguany ha crescut en 10 punts, els mateixos que ha baixat el turisme estatal.

Comenta aquest article