Informació general

5.625 alumnes cambrilencs tornen a les aules, una xifra lleugerament inferior a la del curs passat

Per Berta Ruiz

Entrada de l'escola Marinada, aquest matí

Ahir, un total de 5.625 alumnes cambrilencs tornaven a les aules després de les vacances estivals. Aquesta xifra representa una lleugera disminució respecte a les dades totals del curs passat, quan es va comptabilitzar un alumnat de 5.654. Enguany doncs, s’evidencia –per primera vegada en els darrers anys–, una disminució en el nombre global d’alumnes matriculats a Cambrils. De fet, des del curs 2004-2005, el nombre d’alumnes cambrilencs havia anat creixent de manera constant cada nou curs.

Lleuger increment en educació primària i cicles formatius

Pel que fa a etapes educatives, el curs 2012-2013 es reparteix de la següent manera: en llar d’infants hi ha 361 alumnes (58 alumnes menys que el curs passat); en educació infantil hi ha 1.150 alumnes (41 alumnes menys que l’any passat); en educació primària hi ha 2.052 alumnes (104 alumnes més que l’any passat); en educació secundària hi ha 1.195 alumnes (42 alumnes menys que l’any passat); en batxillerat hi ha 297 alumnes ( 19 alumnes menys que l’any passat) i en cicles formatius hi ha 570 alumnes (23 alumnes més que l’any passat). Així doncs, es produeix una disminució d’alumnes matriculats en tots els cicles, excepte en educació primària i en cicles formatius, on l’alumnat creix a l’entorn d’un 5%. Des del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils han informat que, malgrat l’increment d’escolars en educació primària, les escoles disposaven de places pendents d’assignar i han pogut assumir aquest increment sense haver d’increment les ràtios.

Jornada compactada als instituts cambrilencs

Una altra de les novetats del nou curs són els horaris dels instituts locals. En l’anomenada ‘jornada compactada’, l’horari dels tres instituts de Cambrils –l'institut Cambrils, l'institut Ramon Berenguer IV i l'institut La Mar de la Frau– es modifica i, en educació secundària, passa a ser intensiu, tots els dies de la setmana, en un horari de les 8.30 a les 15 hores. D’aquesta manera, els horaris de tots els cursos dels instituts queden unificats.

Un nou mòdul a l’institut La Mar de la Frau

Quant a obres i millores als centres educatius públics cambrilencs, realitzades durant aquest estiu, cal destacar la instal·lació d’un nou mòdul prefabricat a l’institut La Mar de la Frau, a càrrec del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En aquest nou espai de 210 metres quadrats, ubicat en una zona del pati, s’hi ubicaran els alumnes de batxillerat.

Comenta aquest article