Cultura

Un Festour reivindicatiu escalfa motors per la Diada Nacional

Per Lluís Rovira i Barenys

Un dels membres de Kayo Malayo amb l'estelada en un moment del concert Festour del passat dilluns a la nit

Concert amb forta càrrega reivindicativa el que es va viure al parc del Pinaret de Cambrils, el passat dilluns 10 de setembre, previ a la Diada Nacional. Emmarcat dins el Festour, el festival itinerant de la música catalana, hi van actuar els Toquem Fusta, Brams, Kayo Malayo i Xeic!. Els primers a pujar a l'escenari van ser els locals, els Toquem Fusta, que va repassar el seu disc "Ara és l'hora", i que van comptar amb la col·laboració de la cantant Sílvia, en la cançó "La noia de l'altra cantó del bus" així com amb els músics de la secció de vent del grup cambrilenc Papagayo que van participar en aquesta cançó i en una altra. Aprofitant la Diada, el cantant del grup, Marc Gibert, va fer esment al desig de llibertat abans d'interpretar la cançó "L'ovella".

Després dels Toquem Fusta va venir un dels plats forts de la nit, els Brams. El carismàtic cantant del grup, Titot, va fer una enèrgica interpretació dels temes del seu darrer disc, "Oferta de diàleg", combinat amb temes clàssics del seu repertori i acabat amb una emotiva interpretació de la cançó "Vull per demà". Titot va sorprendre tothom quan entremig de la seva actuació va sortir corrents de l'escenari i es va enfilar a la barra del bar per seguir cantant. Titot també va fer una crida a la participació a la manifestació de l'endemà a Barcelona. El tercer grup de la nit, els Kayo Malayo, van sortir molt motivats a l'escenari cambrilenc en el que era el seu darrer concert de la gira que ha servit per presentar el seu disc Katalonska. El grup terrassenc va mostrar el seu vessant més reivindicatiu engrescant el públic assistent i manifestant l'ànsia independentista de Calatunya.

Els darrers en actuar van ser el grup ebrenc Xeic!, que van presentar el seu disc Sirga en el que era la seva primera actuació a Cambrils. Els de Rasquera es van reivindicar amb la seva "calma, molta simpatia i un somriure" pròpies del tarannà de la gent de les Terres de l'Ebre així com el seu compromís amb Catalunya i la seva llibertat. El concert es va acabar poc després de les quatre de la matinada

Comenta aquest article