Cultura

Revista Cambrils reestrena l’exposició dedicada als seus 50 anys

Per Marcel Blàzquez

L’exposició es pot visitar fins al 9 d’octubre
Els fets semblava que es repetien. Un any després de la inauguració de l’exposició commemorativa dels 50 anys de Revista Cambrils, un dels actes més importants de la celebració del cinquantenari, el 29 d’agost de l’any 2003, la reinstal·lació de la mateixa exposició s’inaugurava el passat 26 d’agost, aquesta vegada a l’Espai “El Pati” del Centre Cultural i Ocupacional del carrer de Sant Plàcid, on es podrà visitar fins al 9 d’octubre.

La inauguració comptava amb la presència de Josep Capella –periodista cambrilenc amb un ampli currículum periodístic que l’ha portat actualment a ser el delegat de TV3 a Madrid i que és columnista de Revista Cambrils–, que va realitzar una breu xerrada sota el títol de “Cambrils, comunicació global”. Acompanyant-lo a la taula de parlaments de la sala d’actes s’hi trobaven la regidora de cultura, Neli Queral, i Lluís Rovira, recentment nomenat director de Revista Cambrils.

Lluís Rovira va iniciar l’acte recordant la instal·lació de l’exposició l’agost de l’any 2003 i com es van iniciar converses amb el departament de Cultura per repetir l’exposició pel gran èxit de visites i acceptació que va tenir. Seguidament va presentar a Josep Capella.

Va concloure les intervencions la regidora de Cultura, Neli Queral, que es va referir a la Revista Cambrils com un exemple d’independència informativa i en va destacar la qualitat de l’edició, així com les darreres iniciatives engegades per la publicació, especialment els suplements editats per potenciar la difusió dels actes festius, un suplement amb motiu de la Fira de Cambrils, i l’altre, editat el mateix mes d’agost, amb motiu de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Finalment la regidora va donar per inaugurada la reinstal·lació de l’exposició, de la qual en va destacar la proximitat que té amb el públic perquè a les fotografies s’hi podien trobar fotografiats ells mateixos, familiars propers o observar-hi actes en els quals han participat.

§ Cambrils, comunicació global§

LLuís Rovira, Josep Capella i Neli Queral en la presentació

Josep Capella després de justificar la necessitat de tornar a reinstal·lar l’exposició del cinquantenari de Revista Cambrils, va realitzar una breu xerrada per parlar com veia la informació local des del seu punt de vista de periodista avesat a temes de caire més global. Analitzant la informació local a Cambrils, va mostrar l’interès que té ell per la informació local cambrilenca i quins són els canals que utilitza per estar, a vegades, més informat que alguns cambrilencs. Enumerant els mitjans que utilitza per estar informat de la realitat cambrilenca, Josep Capella va anomenar els mitjans digitals, començant per la pàgina web de Ràdio Cambrils, la pàgina web d’informació meteorològica elaborada per Joan Carles Pallejà o la pròpia pàgina web de Revista Cambrils, que properament serà sotmesa a una millora substancial.

Per al final de la prospecció de mitjans locals, Josep Capella va deixar la Revista i en va parlar reflexionant sobre la importància de la constant evolució que té la publicació, la continuïtat de la professionalització ja iniciada i sobre la possibilitat de desembocar en una publicació amb una periodicitat quinzenal o setmanal que les característiques informatives i comercials de Cambrils, segons ell, ja permeten, però que necessiten d’una llarga reflexió, sense caure en precipitacions.

Finalment, Capella, va concloure amb la idea que malgrat Internet i la globalització, la informació local interessa i molt. Per a un cambrilenc pot resultar tan interessant una picabaralla entre dos ministres al Congrés de Madrid com un enfrontament entre dos regidors locals en un ple municipal, perquè un tema de caire local incideix, segurament, d’una manera més propera en la seva vida diària, que l’afecta i el preocupa d’una manera més estreta. Per acabar, Josep Capella, va donar un argument per convidar la gent a veure l’exposició de Revista Cambrils, definint l’exposició com una “mostra de la revista de la gent de Cambrils”.

Comenta aquest article