Informació general

La Policia Local reparteix porta a porta tríptics informatius per prevenir la inseguretat ciutadana

Per Judit Pinazo



El tríptic amb recomanacions de seguretat s'ha començat a repartir pel Molí de la Torre, una urbanització de Vilafortuny i algunes zones de Mas d'en Bosch
El passat mes de gener veïns del Molí de la Torre es reunien amb el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall– per tal de parlar de la inseguretat ciutadana que pateix aquesta zona del municipi des de fa molts mesos. En aquella reunió es va arribar a l'acord d'elaborar uns tríptics amb els principals telèfons d'emergències (Policia Local, Bombers, etc.) acompanyats d'un seguit de recomanacions sobre mesures de seguretat a la llar, el vehicle i personals.

La setmana passada es va posar en marxa aquesta iniciativa com a prova pilot. En aquesta primera fase de proves hi treballen dos agents de la Policia Local que entreguen en mà el tríptic i un adhesiu amb els principals telèfons d'emergències als veïns, alhora que els informen sobre la iniciativa. En cas de no trobar ningú al domicili deixen la informació a la bústia.

De moment se n'han repartit un total de 4.000 per les zones del Molí de la Torre, la urbanització els Tallats de Vilafortuny i algunes zones de Mas d'en Bosch. En un principi s'havia previst repartir els tríptics només al barri del Molí de la Torre, tot i que l'elevat nombre de robatoris que s'han produït en els últims mesos han fet augmentar les zones on es du a terme la iniciativa. Actualment també es poden trobar els tríptics al punt d'informació de l'Ajuntament i a l'OAC. Segons declaracions del regidor Jordi Savall a Revista Cambrils Diari Digital està previst que pels voltants de les festes de Setmana Santa es tiri endavant una segona fase que consistiria en fer extensiva la iniciativa a d'altres urbanitzacions i es complementaria amb el repartiment dels tríptics pels comerços del municipi.

En els tríptics hi apareixen un seguit de recomanacions per tal d'evitar robatoris tant a la llar, com als vehicles i a nivell personal. Així doncs hi trobem recomanacions com ara que durant les absències perllongades es demani a un familiar, amic o veí que reculli la correspondència de la bústia; no obrir la porta a desconeguts; no deixar missatges al contestador automàtic que diguin que s'estarà fora de vacances, o algunes recomanacions tan curioses com fotografiar tots els objectes de valor (joies, quadres, etc.) amb el número de DNI al costat per tal de facilitar la tasca policial en cas de robatori.


Comenta aquest article