Informació general

La residència de gent gran Montemar tanca les seves portes temporalment

Per Cristina Sierra

La residència Montemar, situada al vial del Cavet, s'ha vist obligada a tancar temporalment

La residència de gent gran Montemar tancarà demà les seves portes després que la Generalitat hagi obert un expedient al Grup BBS, empresa responsable de la gestió de la residència. Segons han informat des de l’empresa a Revista Cambrils Diari Digital, a principis d’any l’entitat gestora del centre va realitzar una fusió per absorció per fer front als temps difícils de crisi econòmica i es va convertir en societat anònima.

La Generalitat considera que la societat actual de l’empresa no és la mateixa societat que tenia contracte de places col.laboradores amb el Departament de Benestar Social i Família i que per tant no les pot conservar

Des del grup BBS han explicat que la Generalitat ha considerat aquesta fusió com un canvi de societat després de fer una sèrie d’inspeccions i ha determinat que aquest canvi de societat actual no té l’acreditació de les places adients per a una residència d’avis, fet que ha obligat a tancar temporalment la residència.

Des de l’empresa volen reiterar que en cap moment hi ha hagut un canvi de societat, sinó que s’han fusionat amb altres empreses i, per aquest motiu, han hagut de fer un recurs d’alçada per anular l’expedient. “Si la Generalitat anul·la el recurs d’evocació haurem d’anar pel recurs contenciós administratiu”, han manifestat. L’empresa no descarta altres accions judicials pels procediments irregulars que ha portat a terme la Generalitat de Catalunya en el procediment de revocació de places.

81 avis han hagut de canviar de residència

Un cop es va obrir l’expedient a la residència Montemar, la Generalitat es va posar en contacte amb les famílies dels residents mitjançant una carta i els hi van oferir tres opcions de trasllat: la primera el centre propietat de la Generalitat ubicat a Reus i inaugurat els darrers mesos, i posteriorment  la residència Cambrils Suite o Sanitas Residencial a Tarragona. Cal apuntar que la residència tenia un contracte amb la Generalitat de places col·laboradores. Per tant, la Generalitat finançava una part del cost de la residència i la resta anava a càrrec dels familiars dels residents.

En total, a la residència hi havia 81 avis que han hagut de traslladar-se a altres centres. Des del grup BBS han afirmat que el mateix centre no ha posat cap trava als familiars i usuaris pel seu trasllat  “Pensant en el bé dels nostres usuaris, i tot i que els mateixos ens confessaven que no volien marxar del centre, hem posat de la nostra part per què aquest fet no suposés un trauma pels propis usuaris”.

L’empresa ha fet un ERE per extinció

Amb el tancament temporal de la residència, l’empresa s’ha vist obligada a fer un ERE per extinció perquè no sap quan se solucionarà el problema. Des de grup BBS han apuntat que a la residència hi ha 45 persones treballant i que ara estan en mans de la Generalitat o dels jutjats per poder tornar a obrir la residència.

Comenta aquest article