Societat

La Nit d’Artistes celebra la seva onzena edició amb quatre hores ininterrompudes de música, dansa i humor

Per Jordi Moreno

Foto de grup amb tots els participants en la Nit d'Artistes, el passat dissabte a la nit

Aquest passat dissabte a la nit, l’auditori del parc del Pinaret va ser, novament, l’escenari de l'onzena edició de la Nit d’Artistes de Cambrils. L’espectacle va començar ben puntual, a les deu del vespre, i sobre l’escenari es van anant succeint un total de disset actuacions fins aproximadament les tres de la matinada. Com cada any, l’assistència de públic va ser molt notable omplint les cadires de la platea i tots els laterals esglaonats que envolten l’auditori. El temps va acompanyar en tot moment malgrat que bufava un vent de poca intensitat que feia caure constantment fulles de pi a l’escenari. El presentador i fil conductor de la gala fou en Pere Martí juntament amb les genials intervencions de la Banda de la Gamba interpretant peces populars que van mantenir en tot moment el caliu d’aquesta vetllada artística tan especial per a Cambrils. Pere Martí, en la seva introducció, va destacar que malgrat que últimament a la premsa només hi trobem males notícies, els cambrilencs volen mantenir el seu esperit festiu i per això les ganes de gresca no s’acaben i els artistes participants tenien com objectiu fer gaudir a tothom amb les seves actuacions.

Primer bloc amb dansa, música pop, monòleg, titelles i acrobàcia

Les Girls Show de Carolina Figueras intercalaren durant la primera part quatre balls de Comercial Dance & Music Hall engalanades amb vistosos vestits i animades coreografies que despertaren grans aplaudiments del públic. La joveníssima Carla Gibert amb només 10 anys va tornar a posar el pèl de punta a tothom amb la interpretació de tres cançons només acompanyada de la seva guitarra i d’una potent veu de la que va fer gala ja en la passada edició de la Nit d’Artistes. El monòleg de Toni Mateos va basar el seu humor en el fet de l’aparició de la Verge Maria, la seva posada en escena intimista i farcida d’expressivitat va deixar indiferents a molt poca gent. Arnau Colom va fer riure de valent a petits i grans amb les aventures i desventures de la titella Tomatito i les acrobàcies aèries de nTIades amb el seu espectacle ‘Aigua’ van acabar aquest primer bloc d’actuacions.

Monòleg a dues bandes de Pere Martí i Cristian Corominas

El segon bloc d’actuacions va començar amb un sorprenent monòleg a dues bandes dels monologuistes habituals a la Nit d’Artistes Pere Martí i Cristian Corominas interpretant els papers de Kevin Lluís i Roc, dos amics amb poques coses en comú que reflexionen sobre el món de la parella des de perspectives molt allunyades. A continuació, Albert González va executar sobre l’escenari un ball marcadament impregnat per l’energia del jazz fent gala d’una profunda passió per la dansa i actuant també com a coreògraf del Delirium Hip Hop juntament amb quatre ballarines més, fent gala d’una excel·lent posada en escena amb bon ritme i gran sincronització. Rocio Martínez va cantar amb una veu molt potent el popular tema ‘Blanco y Negro’ de Malú arrencant grans aplaudiments entre diverses files del públic. Els pallassos de la Companyia Trastrus executaren un petit fragment de l’espectacle ‘Trastups!’ i sorprengueren a tothom amb una original entrada i sortida de l’escenari. Per acabar les ballarines de dansa del ventre ‘Lailan Taïiban’ exhibiren dues peces de dansa oriental amb espases i ventalls que entusiasmaren al públic per la seva qualitat plàstica i excel·lent execució.

L’Eugenio de Cambrils, Marc Gibert, fa riure de valent al públic amb els seus ‘xists’

La tercera part de la Nit d’Artistes va comptar amb la presència dels rapers cambrilencs Alberto Romero alias ‘Tiempo’ i Jose Antonio Cantero ‘OchoCincuenta’ de la formació ‘Lírica Sin Rumbo’. Les seves lletres de crítica social van sonar molt contundents en els seus dos últims versos cantats ‘a capella’. També va destacar l’actuació d’una jove promesa del beatbox que va sorprendre a tothom per una capacitat infinita de imitar sons elèctrics de tota mena amb només l’ajuda de les seves cordes vocals. Marc Gibert, en el paper del popular humorista català Eugenio, va explicar ‘xists’ a tort i a dret fent viure de valent a tot el públic en una imitació sofisticada on no hi podien faltar el tabac, l’alcohol i els silencis guturals. Les Rocking Ladies, un grup de competició cambrilenc de Hip Hop va demostrar el seu bon nivell animant també a la seva mestra Alba que interpretés ‘a capella’ el tema de Queen ‘The Show Must Go On’. Per segon any consecutiu el Rodolfo Font va fer gala de les seves ganes de cantar començant amb una animada ranxera i acabant amb el popular ‘American Gigoló’. El cambrilenc Robert Aparicio i la seva parella de ball executaren una demostració de salsa i les ‘Ai Carai!’ finalitzaren aquesta gran marató d’espectacles arrencant les ganes de ballar del poc públic que encara seguia present en aquelles hores, ben entrada la nit. Cal fer esment també de l’actuació durant els tres blocs del mag Manuel Baena en diversos números d’escapisme i cartes.

Tot plegat una nit formidable que demostra la bona forma de la Nit d’Artistes de Cambrils, després d’onze edicions consecutives.

Comenta aquest article