Informació general

El Departament d'Agricultura prohibeix caçar, en ple període de la mitja veda, per l'elevat risc d'incendi forestal

Per Berta Ruiz

Aspecte d'uns dels refugis preparats per a caçar tudons al vedat de Cambrils

L’elevat risc d’incendi forestal que hi ha aquests dies arreu de Catalunya, acompanyat de l’onada de calor que pateix el territori, han fet que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat hagi prohibit la pràctica de la caça, dins de la temporada de la mitja veda. Aquest període especial de caça que, al vedat de Cambrils, contempla la cacera de tudons i tórtores, permet caçar els diumenges i els dies festius fins el dia 2 de setembre. Els caçadors cambrilencs van començar el dia 15 d’agost, però aquest passat diumenge 19 d’agost ja se’ls hi va prohibir la pràctica. Segons ha explicat el president de la societat La Caçadora –Bernardino López– a Revista Cambrils Diari Digital, és la Generalitat qui assenyala quins dies es poden capturar les espècies depenent del nivell de risc d’incendi de cada jornada, “aquest proper diumenge, per exemple, haurem de veure quin risc d’incendi hi ha. Si el nivell és 2 es podrà caçar pel matí, fins a les 11 hores, però si hi ha nivell 3, ja no es podrà caçar”.

La cacera de tórtores i tudons mobilitza una seixantena de caçadors cambrilencs. Aquesta pràctica consisteix en la col·locació d’uns llocs fixos, a mode d’amagatall i cada caçador té un d’aquests punts concrets de dispar. Els aficionat a aquest tipus de caça es reparteixen per les diferents zones del vedat cambrilenc, que arriba fins a terrenys propers a la riera de Riudecanyes i el parc Samà. Per altra banda, pel que fa a la cacera de conills, López ha explicat que disposen dels permisos necessaris, però també se’ls hi ha prohibit la pràctica per l’elevat risc d’incendi.

Per altra banda, el proper diumenge 14 d’octubre s’iniciarà el període habitual de caça “clàssica” que, com cada any, finalitza el mes de febrer. Actualment, la societat La Caçadora de Cambrils compta amb uns 150 membres caçadors.

Comenta aquest article