Societat

La colla de diables Els Cagarrieres guanya el II Concurs d'encesa inicial de Garcia

Per Jonathan Galán

Els Cagarrieres durant el II Concurs d'encesa inicial de Garcia

La colla de diables Els Cagarrieres va participar, el passat 18 d'agost, al II Concurs d'encesa inicial de Garcia en motiu de la seva Festa Major. El Correfoc infantil, que va començar a dos quarts de nou del vespre per diferents carrers de la població, va durar quasi una hora i hi van participar la colla de Diables infantils de Garcia, la colla de diables de Sant Sadurní d'Anoia i la Colla de Diables infantil Els Cagarrieres de Cambrils, que en tot moment van estar acompanyats dels timbalers dels Cagarrieres de Cambrils.

A dos quarts de deu de la nit es va iniciar l'espectacle inaugural del XXIX correfoc i l'espectacular  Concurs de Figures de Foc. Juntament amb 9 colles més van sortir a la plaça i van fer una exhibició de les seves capacitats pirotècniques. La colla local va fer una espectacular encesa, on els diables portaven en una trona el diable Major, amb bengales de colors i anant en processó, i es van centrar en un tro envoltat de foc acompanyat encertadament per la música dels seus timbalers.

Acte seguit va començar l'esbojarrada carretada, on les colles, posicionades a les entrades de la plaça, entren i converteixen la plaça en un infern durant aproximadament una hora. Les colles participants van ser: la colla de Diables de l'Alcover, la colla de Diables de Manresa, la colla de Diables de Santa Margarida, la colla de Diables de La Selva, els Dimonis de Montblanc, la colla de Diables de la Palma d'Ebre, la colla de Diables de Riudoms, la colla de Diables Els Cagarrieres de Cambrils, la colla de Diables de Garcia i el Drac Jordiet.

La Colla de Diables Infantil Els Cagarrieres durant el correfoc

Comenta aquest article