Cultura

L'Ajuntament edita la Guia d'Activitats de Formació amb una àmplia oferta de cursos i tallers dels departaments d'Ensenyament i Cultura

Per Redacció

Imatge del Centre Cultural i Ocupacional on s'imparteixen els diferents cursos i tallers

L’Ajuntament ha editat la vuitena Guia d’Activitats de Formació que recull l’oferta de cursos i tallers organitzats pels departaments d’Ensenyament i de Cultura, amb l’objectiu d’oferir una eina útil que facilita als ciutadans trobar els cursos i tallers que més s’adeqüin a les seves necessitats i gustos. Les activitats tenen preus assequibles i subvencionats per facilitar l’accés al coneixement i al  desenvolupament, tant a nivell professional, com cultural i personal.  

La Guia té diferents àmbits d’actuació i es troba dividida en: cursos de formació professionalitzadora municipal i aula d’idiomes, Aula Mentor Cambrils, diferents programes formatius, cursos i tallers del departament de Cultura i cursos i tallers d’entitats i associacions. A més d’oferir cursos, la Guia també inclou les activitats que organitzen l’Escola Municipal d'Adults "Rosa dels Vents", els Plans de Transició al Treball (PQPI-PTT) i els de la delegació de la UNED a Cambrils.

Cursos de formació professionalitzadora municipal i aula d’idiomes

El guia d'enguany s'han mantingut les categories d’altres anys, i s'han incorporat algunes novetats que havien estat demandades pels ciutadans. Així, s’oferiran cursos en l’àmbit d’idiomes, administració i oficines, TIC, serveis a la comunitat, comerç, seguretat i salut laboral i serveis d’hoteleria i turisme.
Les principals novetats són el curs d’anglès de preparació al KET (Key English Key) i la recuperació del curs de rus I, que feia dos anys que no s’oferia,  així com l’organització d’un curs d’anglès d’atenció al públic. També es realitzarà un curs de finances per aprendre els conceptes clau de comptabilitat i finances en la gestió de l’empresa. Per altra banda, es farà el curs d’Eines TIC "Posa al dia el teu negoci" per tal que autònoms i les petites empreses puguin conèixer les eines ofimàtiques necessàries per gestionar el seu negoci. I seguint en aquesta línia, també es farà un curs de creació d’una botiga de comerç electrònic, que permetrà aprendre a crear i gestionar una botiga per vendre productes per internet. Finalment, una altra novetat és el curs de tècniques d’escoles bressol destinat a adquirir coneixements per educar a nens de 0 a 3 anys i la realització de dos cursos d’APPCC (anàlisi de perills i punts de control crític) bàsic i prerequisits, que es veurà complementats amb el curs Operador DEA per aprendre a utilitzar els aparells desfibril·ladors externs automàtics i obtenir el carnet d’operador DEA de la Generalitat.

Aula mentor

Per altra banda, continuarà l’oferta de cursos de formació on-line a través de l’Aula Mentor. Es podrà triar entre 60 cursos de temàtica diversa: salut i educació, el món de l’empresa, medi ambient, cultura i formació general,  informàtica, electrònica, idiomes, etc.

Cursos i tallers del departament de Cultura

Quant als cursos del departament de Cultura, aquest curs se seguirà apostant per les activitats infantils, el ball i la dansa, l’art i la creació, l’art i la tecnologia i l’àmbit de la salut i el creixement personal. Així, el programa manté les activitats de ioga per nens i nenes i la de Creativitat & English, que mantindrà la plàstica però incidirà més en l’expressió parlada a partir del joc teatral. També se segueix oferint la dansa oriental, la salsa i la bachata, i continuen els cursos de dibuix i pintura creativa, amb la novetat d’un monogràfic d’artesania decorativa "Textures sobre vidre". Es mantenen els cursos de fotografia bàsica, i per aquells que ja dominen una mica més la fotografia hi haurà un d’especialització en el processament d’imatge, que inclourà també diversos "Photo walk" per diferents indrets de Cambrils. En l’àmbit de la salut s’introdueixen per primera vegada un curs de tai-txí, una activitat demandada repetidament pels usuaris i una altra novetat és el curs "Cos en Mov-i-Ment", que ofereix una activitat dinàmica i expressiva basada en la música i la dansa teràpia. A més, hi haurà un nou curs sobre alimentació sana i agradable amb recursos pel control de pes. Per altra banda, degut a l’elevada demanda i la bona acceptació que va tenir, es programen dues edicions més del taller "Com es fa un arbre genealògic", organitzat per l’Arxiu Municipal de Cambrils. També continuaran també els Cursos de Català de diferents nivells organitzats des del Servei Local de Català de Cambrils

Cursos i tallers d’entitats i associacions

Finalment, diverses entitats cambrilenques que duen a terme les seves activitats al Centre Cultural continuaran oferint tallers creatius de pintura, manualitats i artesania, activitats per a la salut amb sessions de ioga, gimnàstica i estiraments, diversos grups de ball amb country, dansa del ventre, i flamenco i els cursos d’àrab per a nens i adults.

Comenta aquest article