Informació general

L'Ajuntament retalla un 25% el pressupost dels actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Per Cristina Sierra

Lluís Abella, Mercè Dalmau i Joan Estrada van presentar el programa d'actes a l'Ermita

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Festes –Lluís Abella– i Joan Estrada, membre de la Colla Gegantera Tota l'Endenga, van presentar, el passat divendres al matí a l'Ermita, el programa d'actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. L'alcaldessa va destacar que la festa és un retrobament entre vileros i mariners, "és una festa tradicional". Dalmau va agrair a les entitats cambrilenques el seu esforç i imaginació per mantenir els actes tot i els ajustos econòmics.

Enguany no hi haurà castell de focs de fi de festa

El regidor de Festes va repassar el programa d'actes de la Festa Major, que s'iniciaran aquest dissabte amb el 32è Aplec de Sardanes. Abella va destacar que el programa segueix la línia de festa participativa i està pensat perquè "tant grans com petits gaudeixin de les festes". El regidor va explicar que enguany el pressupost per la Festa Major s'ha reduit un 25%. "L'any 2011 ja el vam reduir bastant i enguany hem mantingut moltes converses amb les entitats per intentar mantenir el programa. Han estat reunions intenses però tots hem posat de la nostra voluntat per tirar endavant la festa".

Tot i la reducció del pressupost, cal dir que el programa manté els actes dels darrers anys, a excepció del castell de focs de fi de festa, que enguany no es farà. Abella va destacar alguns dels actes més populars, com el vermut servit pels membres del consistori municipal, els castells a la plaça d'Espanya, la recepció a les Maria del Camí, el dia de la Festa Major amb el seguici popular, el Ball de la Rosaura i la ballada dels elements festius, i l'acte institucional de l'11 de setembre, que comptarà amb la presència del Delegat del Govern al Camp de Tarragona –Joaquim Nin–.

El regidor de Festes també va destacar els actes esportius que es faran aquests dies, com la X Lliga Catalana de Llaguts, el Torneig Jove de Tennis taula, la 5a Duatló Cambrils o el Torneig de Futbol Cadets Cambrils. Dos de les novetats d'enguany són: per una banda, l'exposició Retrats de Fira que es farà a la sala Àgora i que servirà per fer taules rodones; i per l'altra banda, els concerts de música per la integració amb afrofusió i samba.


Retallada del 40% del pressupost de la XXI Nit del Foc

Per la seva banda, Joan Estrada va destacar els actes que organitza la Colla Gegantera Tota l'Endenga: la XXI Nit del Foc i la XI Trobada de Gegants. Estrada va afirmar que el pressupost per la Nit del Foc s'havia retallat un 40%. "Hem hagut d'ajustar-nos però hem aconseguit mantenir l'esquema que funciona". Tal com va apuntar, l'espectacle final a la plaça del Setge, a càrrec de la Pirotècnia Tomàs, "s'adaptarà a un cost més modest però s'introduiran una sèrie de coses noves".

Enguany, la XXI Nit del Foc tindrà lloc dissabte 1 de setembre. Per la tarda, hi haurà el correfoc infantil amb el Ball de Diables Infantil de Montblanc, els Diables Infantils de Canyelles i la Colla de diables infantil Els Cagarrieres de Cambrils. A la nit hi haurà l'acte principal amb l'inici del correfoc a la plaça d'Espanya fins la plaça del Setge, on tindrà lloc l'encesa final. Enguany, les colles participants són: el Ball de Dimonis de Castelló de la Plana Botafocs; el Ball de Diables de Tarragona; la Colla de Diables de Riudoms; Els diables de Castellevell del Camp; la Colla de Diables del Catllar; el Ball de Diables Els Cagarrieres i els Cop de Cap de Cambrils. Un cop acabat l'espectacle hi haurà el concert amb l'Orquestra All i Oli i Els fabulosos Frik Brothers.

D'altra banda, el proper 9 de setembre hi haurà la XI Trobada de Gegants amb 15 colles participants. La trobada començarà a la tarda amb la plantada de les colles a la plaça d'Espanya, acte seguit es farà una cercavila pels carrers del Barri Antic i s'acabarà a la plaça del Setge amb la ballada final.


Brams, plat fort del concert de la Diada

Un altre dels actes destacats és concert de la Diada que es farà al parc del Pinaret el proper 10 de setembre. Enguany, el Festour està encapçalat, novament, per Brams. Completen el cartell els Kayo Malayo, Aspencat i el grup cambrilenc Toquem Fusta.

Comenta aquest article