Informació general

El 38è Festival Internacional de Música de Cambrils tanca amb una ocupació del 77,6%

Per Cristina Sierra

El concert d'Andrea Motis & Joan Chamorro Grup ha estat una de les actuacions destacades d'aquesta edició

Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor de Cultura –Francesc Garriga– van valorar de manera molt positiva la 38a edició del festival Internacional de Música (FIMC), que va tancar portes el passat dimarts a la nit amb el concert de Las Migas. Enguany, l'ocupació ha estat del 77,6%, una xifra que millora les de l'any 2011 i 2010, amb un 74,5% i un 70% respectivament. En total, 6.330 persones han assistit als concerts programats per aquesta edició. "Aquesta xifra ens demostra que el festival té futur, en línies generals, ha estat un festival amb molt d'èxit", va apuntar l'alcaldessa.
D'altra banda, cal dir que els escenaris on s'ha portat a terme el Festival no han estat els mateixos que aquests anys anteriors. Cal recordar que el Parc Samà, amb un aforament prou important, no ha estat enguany un dels escenaris del Festival.

Una rebaixa del 62% del pressupost

Per la seva banda, el regidor de Cultura va començar la seva intervenció agraint la tasca feta pel personal de l'Ajuntament i als patrocinadors "que ens han permès portar aquests artistes". Garriga va explicar que enguany el pressupost havia estat de 110.000 euros, una rebaixa de 177.000 euros (-62%) en comparació amb l'edició anterior. Tal com va explicar el regidor, per aquesta edició s'ha baixat en el caixet dels artistes i en el fet de deixar de fer els concerts al Parc Samà, el que ha suposat "una rebaixa molt important".

D'altra banda, el regidor va apuntar que dels 11 concerts programats per enguany, tres han tingut el 100% d'ocupació: el concert de Marcelo Mercadante Quinteto al Castell de Vilafortuny, l'actuació del Quartet Gerhard a la Cripta de l'Ermita i l'actuació d'Andrea Motis & Joan Chamorro Grup al Parc del Pinaret.

Aposta per la continuïtat del Parc del Pinaret com a escenaridel FIMC

Un dels canvis més importants que ha patit el Festival ha estat prescindir del Parc Samà com a escenari per acollir concerts i apostar pel Parc del Pinaret, un lloc "que ha entusiasmat als artistes". Tal com va explicar Garriga, al principi es van tenir dubtes pel fet de canviar d'una ubicació emblemàtica a un nou espai i la resposta ha estat molt positiva. "Hem donat a conèixer el parc i el Barri Antic a persones de Tarragona i voltants que no coneixien la zona. Hem de posar en valor els elements que tenim", va manifestar.


Mercè Dalmau i Francesc Garriga van fer una valoració molt positiva del FIMC

Comenta aquest article