Cultura

El flamenc de Las Migas tanca el Festival Internacional de Música

Per Gerard Ballester

Actuació de La Migas al parc del Pinaret, aquest passat dimarts a la nit

El passat dimarts a la nit, el Parc del Pinaret es va omplir novament per donar cabuda al darrer concert del 38è Festival de Música de Cambrils. En aquesta ocasió, el grup barceloní de flamenc Las Migas van presentar el seu últim treball discogràfic, titulat amb el mateix nom. També van interpretar alguns dels temes recopilats en l’àlbum anterior, Reinas del Matute.

El concert encetava amb la cançó “Nosotras somos”, seguit de “Con toda palabra”, una versió de Lhasa de Sela que feia posar la pell de gallina. La veu enèrgica d'Alba Carmona i el seu talent brillaven en “Caminito de tus brazos”, un tema molt romàntic i apassionat. En un gir inesperat, també es van apropar una mica al folk interpretant la seva adaptació de “La Lluna” de Serrat. També hi van haver moments més íntims quan el violí es va quedar sol a l’escenari i Carmona s’hi apropava cantant d’una manera molt expressiva “Zambra”. El tema estrella del disc, que també van interpretar és, sens dubte, “Larga Vida al Loco”, amb una lletra que parla de la bogeria que deriva de la pèrdua de l’amor. En un dels temes finals, “Me mueve el Aire”, l’alegria que desprèn el violí, les percussions i l’Alba Carmona convidaven a ballar-la i, fins i tot, van proposar al públic de cantar-la conjuntament. 

La formació va experimentar recentment canvis en la seva composició; la vocalista Sílvia Pérez Cruz va ser rellevada per la flamant Alba Carmona. Les quatre noies que configuren Las Migas són de procedències ben diverses: la vocalista és de Barcelona, a les guitarres hi ha Isabelle Laudenbach (Bretanya francesa) i Marta Robles (Sevilla) i al violí Lisa Bause (Berlín). En aquest concert també van comptar amb la participació del percussionista Manuel Masaedo (Granada) en algun dels temes.

Comenta aquest article