Cultura

Andrea Motis & Joan Chamorro Grup repassen els grans clàssics del jazz del segle XX al parc del Pinaret

Per Gerard Ballester

Un moment de l'actuació d'Andrea Motis & Joan Chamorro Grup

El passat divendres 10 d'agost, el Festival de Música feia parada al jazz del segle XX amb l'actuació d'Andrea Motis & Joan Chamorro Grup. Aquesta no era la primera vegada que Andrea Motis acompanyada de Chamorro tocava a Cambrils, atès que en l'edició passada del Festival ja varen actuar al Castell de Vilafortuny, on l'espai es va fer petit per poder donar cabuda a tots els assistents que volien presenciar el concert. Per aquest motiu, es va optar per fer el concert al Parc del Pinaret, on igualment s'ompliren gairebé la totalitat de les localitats.

El programa es basava en els grans clàssics del jazz del segle XX. Comprenia una gran varietat de temes lents, molt melodiosos i de lletres romàntiques, combinats en d'altres de més enèrgics. Van començar interpretant algun tema del primer disc, tot escollint estils variats: bebop, bossa nova, smooth jazz. En alguns temes acaramel·lats l’Andrea tocava la trompeta amb la sordina. Interpretaren peces com “Lover come back to me”, “On the sunny side of the street”, “Dream a little dream of me”. D'altres de molt coneguts com “Moon river” o bé “Love me or leave me”. Tampoc hi faltaren els solos i les improvisacions, de cadascun dels músics que actuaven. Tots van gaudir del seu moment de glòria per poder demostrar tot el seu potencial com a intèrprets. I fins i tot , en alguna peça, l'Andrea Motis no era l'única cantant dalt de l'escenari; Eva Fernández, una jove saxofonista alumne de Chamorro també la va acompanyar.


El gran talent d’Andrea Motis

Joan Chamorro, saxofonista i director musical de la Sant Andreu Jazz Band, prèviament va enregistrar i publicar l’àlbum Joan Chamorro presenta Andrea Motis, que va ser el primer pas per donar a conèixer aquesta petita gran artista de només 15 anys. L’Andrea forma part de la Sant Andreu Jazz Band des dels 3 anys. Des dels seus inicis musicals, la trompeta ha estat el seu instrument per defecte, tanmateix, és una gran saxofonista soprano, tal com va poder demostrar amb la seva melodiosa interpretació. L’Andrea també posseeix una fantàstica veu, amb un timbre madur i una interpretació immaculada pròpia d’una gran cantant de jazz. Va començar a cantar i a actuar de manera professional des de l'any 2009 i actualment ja ha realitzat més de 40 concerts en festivals importants d’arreu del principat.

En l'edició passada del Festival, Andrea Motis venia acompanyada d'un quartet, amb músics com Ignasi Terraza al piano. Enguany la formació ha canviat i s'hi han afegit més alumnes brillants del mestre Chamorro, és el cas de l'Eva Fernández (veu, saxo alt i soprano) i l'Iscle Datzira (saxo tenor). Joan Chamorro tocava el contrabaix en la majoria dels temes i també el saxo tenor, Esteve Pi a la bateria i Josep Traver a la guitarra i banjo.

Revista Cambrils sorteja 10 entrades dobles pel concert de Las Migas

Revista Cambrils sortejarà 10 entrades dobles pel concert de Las Migas. El concert, que clausurarà la 38a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, tindrà lloc demà a la nit al parc del Pinaret. Per participar-hi, els lectors han d'enviar un correu electrònic a revistacambrils@revistacambrils.cat, indicant noms i cognoms i DNI. Els deu primers que enviïn el correu guanyaran les entrades i les podran passar a recollir des d'una hora abans del concert per la taquilla del parc.


Andrea Motis interpretant un dels temes de jazz, al concert del passat divendres al parc del Pinaret

Comenta aquest article