Informació general

Problemes als parquímetres a l'hora d'introduir la matrícula del vehicle dels residents

Per Cristina Sierra

Parquímetre a l'aparcament del parc del Pescador, ahir a la tarda

Continuen els problemes amb els parquímetres. Després de la reprogramació que es va fer, fa just un mes, dels parquímetres perquè els no residents estiguessin exempts d'introduir la matrícula del vehicle, ara hi ha el problema que alguns parquímetres no llegeixen les matrícules dels residents i aquests, es veuen obligats a pagar la tarifa normal. A Cambrils hi ha un total de 50 parquímetres que es van instal·lar al mes de juny de l'any 2011 amb l'anterior equip de govern. Actualment, l'Ajuntament ha de pagar cada mes 7.000 euros de rènting mensual, amb un contracte de 4 anys.

Cinc punts conflictius

Des del consistori han explicat a Revista Cambrils Diari Digital que, en aquests moments, hi ha cinc punts conflictius: dos parquímetres instal·lats a la Rambla de Jaume I, dos al pàrquing del parc del Pescador i un al passeig de La Salle. El problema que hi ha amb aquests parquímetres és que falla la cobertura telefònica de la tecnologia 3G i a l'hora d'introduir la matrícula i enviar les dades al sistema, la xarxa se satura i no es pot connectar amb la central.

Tal com han apuntat des de l'Ajuntament, la Regidoria de Governació s'està reunint amb diferents operadors de cobertura per solucionar el problema el més aviat possible. Des del consistori es recomana que els residents a Cambrils que es trobin amb aquest problema paguin la tarifa normal, agrupin els tiquets i es desplacin fins a les dependències d'Aparcam perquè se'ls hi faci l'abonament de la diferència.

Dani Milan: "S'hauria d'haver verificat que els parquímetres funcionaven quan es van instal·lar"

El regidor de Governació –Dani Milan– ha apuntat que "la instal·lació dels parquímetres va ser precipitada, s'hauria d'haver verificat que funcionaven quan es van instal·lar. Els parquímetres funcionen bé, el problema és la cobertura". Milan ha ha afirmat que el canvi en el sistema de pagament introduït fa un mes "ha reduït cues però es veu que no és suficient". Per aquest motiu, la regidoria ha decidit augmentar la vigilància efectiva dels parquímetres per aquest estiu i està treballant en un canvi del model de funcionament de pagament. "Canviar tot el funcionament no és fàcil però intentarem evitar que els residents també hagin d'introduir la matrícula".


Les cues que es formen per treure el tiquet del parquímetre és una de les imatges habituals d'aquests dies d'estiu

Comenta aquest article