Informació general

Les barques de pesca podran portar turistes a bord per fer difusió del seu ofici

Per Redacció

Barca de pesca al port de Cambrils amb publicitat de restaurants locals

Les barques cambrilenques podran posar en pràctica, a partir de l'any vinent, les activitats de la pesca-turisme, que permetran les sortides a mar o les demostracions de pesca, entre d'altres activitats adreçades als turistes. El passat 3 d'agost es va presentar a Sant Carles de la Ràpita aquest decret que regularà les activitats complementàries del sector pesquer, entenent com a tals les activitats vinculades a la pesca marítima i a l'aqüicultura.

L'acte de presentació va comptar amb la presència del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural –Josep Maria Pelegrí–, que va assegurar que les activitats complementàries "han de permetre millorar o complementar les rendes de les persones que integren el sector pesquer, a fi d'assolir la diversificació econòmica del sector i la promoció dels seus productes".

El decret està adreçat a tothom qui tingui llicències de pesca, aqüicultura o marisqueig i requereix que les activitats han d'estar relacionades amb la difusió del patrimoni, les tradicions, els oficis, la gastronomia i la cultura. També s'hi podran acollir les activitats que difonguin les relacions entre la qualitat del medi natural i les activitats humanes o la contribució de les dones en el sector pesquer.

Feia temps que se'n parlava

Aquesta activitat ja feia temps que s'estava parlant amb les administracions per portar-la a terme i obtenir més recursos econòmics. Els pescadors cambrilencs contemplen que aquest decret el comencin a aplicar a partir de l'any vinent, ja que encara no saben exactament quines mesures de seguretat s'exigiran o els condicionants tècnics que hauran d'adoptar les embarcacions per a portar turistes a bord. De moment, una de les mesures
encaminada a obtenir recursos econòmics que ha iniciat alguna barca de pesca, en els darrers mesos, és la de mostrar publicitat d'establiments de restauració cambrilencs a la coberta de les barques, com es pot veure en alguna de les embarcacions que hi ha al port.

Comenta aquest article