Cultura

El Quartet Gerhard ofereix el romanticisme més genuí a la Cripta

Per Gerard Ballester

El Quartet Gerhard va actuar ahir a la nit a la Cripta de l'Ermita

El Quartet Gerhard va actuar, ahir dimarts a la nit, en una Cripta de l'Ermita plena de gom a gom. Un còctel de bona preparació, molta tècnica i un gran talent. Sens dubte, es tracta d'un dels grups de cambra de més projecció del moment. El programa escollit per concert estava compost per dues obres del romanticisme. La primera era el Quartet op.44 n.1 en Re Major (F. Mendelssohn) i la segona el Quartet op.41 n.3 en La Major (R.Schumann), amb quatre moviments cadascuna. L'expressivitat i el sentiment de la seva interpretació fou notable. Com a bis, van tocar un tema de Eduard Toldrà, Vistes al mar.

El quartet està compost per quatre joves artistes d'entre 25 i 26 anys d'edat: Lluís Castan Cochs i Judit Bardolet Vilaró (violins), Miquel Jordà Saún (viola) i Jesús Miralles Roger (violoncel). Han rebut classes del guardonat Quartet Casals i d'artistes com Heime Müller, Quatuor Ysaÿe, Eberhard Feltz i Gerhard Schulz. A banda també han participat en festivals com el Festival Internacional de Música de Cantonigròs, Festival de Segòvia, Mozartfest de Würzburg, entre d'altres. Tanmateix, han estat premiats en nombroses ocasions: 1r premi INJUVE de Música Clàssica 2010, 1r Premi en el XIIè Concurs Internacional de Música de Cambra de Vinaròs, 1r Premi en el XXIIè Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, The most convincing newcomer ensemble 2011 (Joventuts Musicals d'Alemanya).

El proper concert del Festival Internacional de Música tindrà lloc aquest proper divendres a les 10 de la nit al Parc del Pinaret. Hi actuaran Andrea Motis & Joan Chamorro Grup amb un programa que inclou grans clàssics del jazz.

Comenta aquest article