Informació general

Moció conjunta per instar al govern de l’Estat a modificar la Llei Hipotecària i evitar els desnonaments

Per Cristina Sierra

Els membres de la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca van aixecar-se al ple per recolzar la moció

El grup municipal del PSC va presentar, a la sessió plenària de dimarts, una moció que instava al govern de l’Estat a modificar la Llei Hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament i adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics. A la sala de plens s’hi van presentar membres de la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca que volien recolzar la moció.

La moció demana al govern Central que aprovi una modificació de la regulació hipotecària que inclogui la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute quedi liquidada, com passa als altres països de la Unió Europea o als Estats Units. El document també demana que s’aprovi una moratòria o s’implementin les mesures necessàries per paralitzar els desnonaments de les famílies en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària.

El portaveu del grup del NMC –Oliver Klein– va prendre la paraula per a recordar que el seu grup havia presentat una moció semblant durant el ple ordinari del mes de gener i els regidors dels govern i del PSC no la van recolzar.  Per la seva banda, la regidora del PP –Carme Cros– va avançar que el seu grup recolzaria aquesta iniciativa i li va dir a Klein que “en el seu moment no li vam donar suport a la moció pel seu posicionament que feia de les coses. Presentava una moció confusa”. Finalment, la moció es va aprovar de forma unànime.

Tots els grups municipals, excepte el PP, donen suport al model d’immersió lingüística a l’escola

La tercera i última moció presentada pel PSC  feia referència al model d’immersió lingüística a l’escola. La moció, que va comptar amb el recolzament dels grups de CiU, La PLIC i el NMC,  insta al govern de la Generalitat a mantenir la llengua catalana com la llengua vehicular d’aprenentatge en l’ensenyament i defensar, si s’escau, els docents i els centres educatius en l’exercici dels seus drets i el compliment de les lleis. El document també demana a la Generalitat a recórrer als tribunals competents contra les decisions judicials que puguin malmetre el model lingüístic de les escoles catalanes.

La regidora del PP –Carme Cros– va afirmar que “el grup del PP sempre ha respectat les sentències del Tribunal de Justícia” i va apuntar que “el model lingüístic del PPC garanteix els drets lingüístics de tots els catalans”. Cros va reiterar que el “model lingüístic és proporcional, equitatiu i garanteix la igualtat”, i defensa els drets dels pares.

Comenta aquest article