Informació general

El consell rector de l'Escola Municipal de Música passarà de 17 a 10 membres

Per Cristina Sierra

Façana de l'Escola Municipal de Música de Cambrils

Durant la sessió plenària celebrada ahir al matí es va viure un moment de crispació amb un dels punts que feia referència a l'Escola Municipal de Música. En concret, el punt que figurava a l'ordre del dia era l'aprovació inicial dels nous Estatuts de l'escola. Tal com va explicar la regidora d'Ensenyament –Carmen Quintana–, "els nous estatuts suposen un canvi, la característica principal és la simplicitat. Els anteriors estatuts han quedat obsolets perquè eren de l'any 1991".

El que proposen els nous estatuts és la introducció de la figura d'un gerent al consell rector de l'escola. Fins ara, el consell rector estava format per l'alcaldessa de Cambrils més tres regidors de CiU; la regidora d'Ensenyament més dos regidors del PP; un regidor de La Plic; dos regidors del PSC; un regidor del NMC; tres professors –la directora, el cap d'estudis i un professor–, i tres pares. Amb els nous estatuts, el consell rector quedaria de la següent manera: l'alcaldessa; la regidora d'Ensenyament; un vocal de cada partit municipal; un professor; un pare, i un gerent, que tal com han afirmat des del consistori, no es descarta que pugui ser la directora del centre.

Robert Benaiges: "La llei l'adapten com volen"

El portaveu del grup del PSC– Robert Benaiges– va encetar el torn de paraula afirmant que "em pregunto si vostès creuen en l'escola. Tot el que ha passat en els darreres mesos, estic convençut que no hi creuen". Tal com va apuntar Benaiges, "la llei l'adapten com volen, la proposta del canvi en el consell rector redueix al mínim la representació dels usuaris del centre. La proposta va en contra de la participació dels usuaris". El líder socialista es va mostrar contrari a la creació de la figura del gerent, afirmant que "ho poden fer els professors, tampoc és tan complicat gestionar els comptes de l'escola".

Benaiges va avançar que pensava denunciar certes il·legalitats que feien referència a les últimes decisions sobre l'escola. En concret, el portaveu del grup va demanar dos documents per escrit: per una banda, l'acord que fa referència a la reducció dels sous del professorat, i per l'altra banda, el document que especifica l'acord que en la gestió del centre no hi hagi càrrecs intermedis.  "Aquestes decisions són unilaterals, dràstiques i van en detriment del centre. Ja sé que el seu argument és el de sempre, l'econòmic, però nosaltres pensem en els guanys socials".

Per la seva banda, el portaveu del grup del Nou Moviment Ciutadà (NMC) –Oliver Klein– va apuntar que "no estem d'acord amb el sistema de gerència, no cal". Segons va apuntar el portaveu del grup, "el nou consell rector queda molt reduït, l'equip de govern té més força i no és la millor manera".


Mercè Dalmau: "Jo no he escoltat cap proposta viable per part del grup del PSC. Expliqui'm com ho farien vostès. Incrementarien l'import? Pujarien l'IBI? Què s'ha de fer?"

L'alcaldessa va encetar el torn de rèplica afirmant que "aquest equip de govern sí creu amb l'escola". Dalmau va recordar que l'aportació municipal a l'escola és de 451.000 euros. "Jo no he escoltat cap proposta viable per part del grup del PSC. Expliqui'm com ho farien vostès. Incrementarien l'import? Pujarien l'IBI? Què s'ha de fer? Tothom fa carta als Reis però s'ha de poder complir", va apuntar Dalmau.

En referència al nou consell, l'alcaldessa va explicar que es redueix de manera proporcional i serà l'òrgan on es recolliran les opinions. Dirigint-se a Benaiges, Dalmau va dir que "jo li demanaria per escrit on consta que els treballadors cobraven el 100% del sou" i, el líder socialista, amb el micro apagat, va afirmar, "al conveni". Per últim, l'alcaldessa va retreure a Benaiges com podia estar parlant d'irregularitats en un plenari. "Vostè parla d'irregularitats? Vagi a denunciar-ho directe".

El regidor d'Hisenda va prendre la paraula per explicar que el document que demanava sobre la reducció dels sous del professorat s'estava treballant. "No és il·legal perquè s'està negociant amb els sindicats".

L'alcaldessa diu a Benaiges que "vostè no és conscient de la situació actual i viu en un món aïllat i no veu les notícies"

Acte seguit, el regidor socialista va afirmar que havien fet propostes al govern però "no ens van fer cas. La Generalitat redueix i vostès mutis i a la gàbia. Haurien de denunciar a la Generalitat per l'incompliment del conveni. Negociï amb la Generalitat, almenys protestin, que no ho fan".

Per tancar el punt, l'alcaldessa va contestar a Benaiges afirmant: "avui està denunciador i veu irregularitats per tot arreu. No és conscient de la situació actual i viu en un món aïllat i no veu les notícies. La situació de l'Estat és preocupant. Això ho dirà vostè que no vaig a reclamar a la Generalitat. A través de les nostres reclamacions hem tingut resultat i quan rebem diners no muntem un circ". Finalment, el punt va ser aprovat pels vots a favor de l'equip de govern i set vots en contra dels regidors de l'oposició.

Comenta aquest article