Informació general

El govern municipal confirma la renúncia de Ramón García Mateos com a director de l'Antena del Coneixement de la URV

Per Berta Ruiz

El director de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, Ramón García Mateos, amb l'escriptor Juan Ramón Ortega Ugena, en el darrer acte celebrat a Cambrils, el passat 13 d'abril

En l’extensa sessió plenària d’ahir, el NMC va presentar cinc preguntes per escrit. Una de les que va donar més de sí feia referència a la continuïtat de les activitats de l’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, així com la renúncia presentada per Ramón García Mateos, que ha exercit de director d’aquesta fins aquest curs 2011-2012. La regidora d’Ensenyament –Carmen Quintana– va dir que desconeix els motius de la renúncia de Ramón García Mateos que, va decidir deixar el càrrec de “motu proprio”. No obstant això, Quintana va afirmar que, “li deu una explicació a l’Ajuntament de Cambrils, perquè hi ha un conveni signat. L’Ajuntament s’ha intentat posar en contacte amb ell, però no hem obtingut cap explicació”. En aquest punt, Carmen Quintana va reiterar que des del consistori sempre s’ha apostat per la continuïtat de les activitats de l’Antena del Coneixement de la URV i per la direcció de García Mateos, “al qual no se l’ha qüestionat”.

Llista de factures de dinars, sopars i viatges a càrrec de l'Antena

Per altra banda, la regidora d’Ensenyament va voler llegir una llarga llista de factures de dinars, sopars i d’altres conceptes efectuats entre octubre de 2010 i juliol de 2011, a càrrec de l’Antena. A mode d’exemple va enumerar diferents despeses com un sopar de 202 euros (5-11-2010), un sopar de 180 euros (3-12-2010), un sopar de 82 euros (14-1-2011), un dinar de 150 euros (10-2-2011), un sopar de 105 euros (3-6-2011) o un bitllet d’avió a l’Havana amb un cost de 617 euros, entre d’altres. En aquest punt, Quintana va puntualitzar que: “se li va deixar clar que l’Ajuntament no donaria cobertura a despeses de dinars i sopars. Quan va començar l’Antena, aquest curs, va tornar a presentar un parell de factures i li vaig dir que no!”. Aquest passat mes de març, la regidora d’Ensenyament i el tècnic del departament es van reunir amb la vicerectora de la URV per preparar el curs 2012-2013, deixant clar que l’Ajuntament no faria cap aportació econòmica i que hi col·laboraria logísticament i cedint l’ús dels espais públics. “En aquell moment vam tenir una sorpresa monumental quan ens van dir que l’Antena del Coneixement de Cambrils era l’única que feia una aportació amb fons municipals. Vam decidir que l’Antena continuaria, però amb un cost zero per a l’Ajuntament. Des de la URV se li va comunicar a Ramón García Mateos i ell va decidir seguir amb la direcció”. A partir d’aquí, segons la regidora d’Ensenyament, el contacte amb García Mateos va ser impossible qui, “va començar la guerra pel seu costat. Al Facebook va penjar un escrit on deixava molt malparats tant a l’Ajuntament com a la URV, on ell quedava com a víctima. La URV va cridar-lo a l’ordre i ell va decidir presentar la renúncia”.
Sobre el relleu en la direcció de l’Antena, Quintana va afirmar que encara no tenen cap candidat, però serà proposat el proper mes de setembre. Quant al procés d’elecció del mateix, la regidora va dir que es farà segons com estipula el conveni: s’escollirà una comissió formada per representants de l’Ajuntament i de la URV i finalment, el nomenament el farà el rector.

Posteriorment, en l'apartat de precs i preguntes, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va criticar que s'haguessin fet acusacions i justificacions de despeses, mencionant una persona que no estava present. Va titllar-ho d'inadequat, impropi del ple i va demanar que no es repetís.

Creació d'un viver d’empreses, de cara a l'any 2014

Una altra de les preguntes presentades pel NMC va ser sobre el projecte de creació d’un viver d’empreses. Sobre aquest tema, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– va explicar que és una de les principals prioritats del Pla Estratègic Municipal. El procés previ consta de tres fases: una primera on es farà un estudi previ i s’analitzaran les necessitats reals; una segona fase on es decidirà sobre la viabilitat del projecte i una tercera fase d’execució, que podria ser una realitat l’any 2014. “Hem de tocar de peus a terra i veure quines seran les necessitats de les empreses de cara als anys 2013-2014. En el pressupost de l’any vinent, ja s’introduirà una petita partida que es destinarà per a les despeses dels informes que s’hagin de fer. En el pressupost de 2014, ja s’inclourà el pla d’execució del viver d’empreses”, va afegir Cros.

Ocupació de la via pública a la façana marítima del port

El tema de l’ocupació de la via pública a la façana marítima del port també va ser una qüestió presentada pel grup NMC. El seu portaveu –Oliver Klein– va demanar al regidor d’Urbanisme –David Chatelain– que expliqués les diferents mesures que s’han pres en aquest àmbit. El regidor va fer repàs de les diferents accions que s’han seguit aquest estiu, destacant que s’ha aconseguit un acord amb Ports de la Generalitat qui “ha posat fil a l’agulla i ens consta que té diferents processos oberts per infracció en alguns establiments. Per altra banda, l’Ajuntament ha enviat un inspector local per local per tal de corregir les diferents irregularitats”. Pel que fa a la introducció de canvis en l’ordenança, Chatelain va afirmar que es vol adaptar la normativa, ja que data de l’any 2006. Per fer-ho, tal com va demanar, vol comptar amb les aportacions de tota l’oposició, perquè “això no és política, sinó la imatge de Cambrils. És el nostre gran aparador que venem a l’exterior”.

Infraestructures prioritàries

Quant a infraestructures, des del NMC es van referir a la recent presentació del projecte de construcció d’una rotonda a l’N-340 que comunicarà els barris de l’Eixample i de la Pallissa, el qual consideren que és prioritari, malgrat que es van assabentar del mateix a través de la premsa. Sobre la resta d’obres, van preguntar al govern quines es volen a dur a terme fins al final de la legislatura i amb quin finançament es compta. El regidor de Planificació de Ciutat –Francesc Garriga– va agrair-li el seu suport, però va retreure-li que ja se’ls havia explicat el projecte a la comissió informativa. En relació a les resta d’infraestructures prioritàries, Garriga va dir: “potser que tornem a posar el faristol i que l’alcaldessa els hi torni a explicar el Pla de Mandat”.

Estat dels magatzems de la brigada municipal i gestió de les instal·lacions esportives

Finalment, en l'apartat de preguntes orals, el NMC va preguntar sobre l'estat de dos locals de la brigada municipal, un situat al carrer de Francesc Pérez Dolz i l'altre del carrer de Barcelona. Segons el NMC, aquests magatzems estan bruts, mal condicionats i havien aparegut algunes rates. El regidor de Serveis, Espai Públic i Medi Ambient –Antonio Laguna– va explicar que s'han fet alguns arranjaments, s'han netejat els solars i, davant d'algunes queixes d'aparició de rates, també s'ha solucionat.
Des del grup del NMC també van preguntar sobre la gestió de les instal·lacions esportives de cara a la propera temporada. El regidor d'Esports, Lluís Abella, va dir que ja s'ha fet la distribució dels horaris amb els diferents clubs, tant als camps de futbol com al pavelló. Va dir que, "sempre hi ha un estira i arronsa", però ja s'ha repartit tot. Quant a la gestió del bar del camp de futbol, Abella va dir que s'està acabant de definir ja que els clubs de futbol estarien interessats en fer-se'n càrrec.

Comenta aquest article