Informació general

La Policia Local tindrà un nou reglament intern a partir d'aquesta tardor

Per Cristina Sierra

Un moment de la roda de premsa de presentació del nou reglament. D'esquerra a dreta: Dani Milan, Mercè Dalmau i Manel Muñoz

L’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Governació –Dani Milan– i el cap accidental de la Policia Local –Manel Muñoz– van presentar, el passat divendres, el nou reglament de la Policia Local, que se sometrà a aprovació inicial demà, durant el ple ordinari municipal corresponent al mes de juliol. Tal com va apuntar l’alcaldessa, aquest reglament s’ha fet tal com establia la Llei de Policies Locals l’any 1991. L’actual reglament datava de l’any 1976 i havia patit una modificació l’any 1988 però, des d’aleshores, cap govern havia tirat endavant la redacció del nou document.

Un reglament que ha comptat amb la participació dels representants sindicals

El regidor de Governació va afirmar que la seva àrea havia prioritzat la modificació del reglament, “ja que fa 19 anys que aquest reglament hauria d’estar en vigor”. El nou document té quatre línies bàsiques: establir deures professionals; establir un règim disciplinari; establir criteris de distincions i recompenses, i establir un model organitzatiu que agilitzi i millori el servei al ciutadà.
Milan també va explicar que la redacció del nou reglament s’ha fet amb els representants sindicals, que en tot moment han participat en el procés. El regidor va apuntar que no descarta rebre noves al·legacions per part dels sindicats o de l’oposició, i que es tindran en compte si són assumibles i milloren el document. Segons va apuntar el regidor, el nou document podria entrar en vigor a partir d’aquesta tardor.

“El reglament és indispensable per a l’organització i estructuració de la Policia”

Per la seva banda, el cap accidental de la Policia Local va afirmar que “el reglament és indispensable per a l’organització i estructuració de la Policia”. Tal com va apuntar Muñoz, el fet que en els darrers anys tant la població cambrilenca com la plantilla de policia s’hagin incrementat ha fet que la necessitat de dotar-se d’aquest document s’aguditzés. Segons va explicar Muñoz, “en l’anterior legislatura s’havia acordat fer aquest reglament i no es va fer. Ara s’ha treballat de forma seriosa i ara sí tenim una eina de treball”.

Comenta aquest article