Informació general

L’Associació Comunitat Romanesa de Catalunya obre una delegació a Cambrils

Per Berta Ruiz

Angela Hurgoi, Laura Mellau i Mercè Dalmau es van reunir ahir al despatx de l'alcaldessa

La comunitat romanesa és la segona comunitat estrangera més nombrosa de Cambrils, amb un total de 860 persones empadronades, només per darrere de la comunitat de persones que procedeix del Marroc, que té uns 1.100 censats. Els romanesos que viuen a Cambrils són la primera comunitat estrangera procedent d'algun país d’Europa, per davant de la comunitat italiana amb unes 536 persones (1,59%), la francesa amb 402 persones (1,19%) i la russa amb unes 315 persones, segons dades del padró local, a data de 31 de desembre de 2011. En els darrers anys, la comunitat romanesa de Cambrils gairebé s’ha doblat, passant de les 483 persones de l’any 2007, a les 860 actuals. Recordem que, un 21,84% de la població de Cambrils és estrangera, és a dir, més de 7.300 persones. Dins d’aquest grup, Cambrils compta amb un ampli mapa de nacionalitats. De fet, s’han comptabilitzat un total de 93 nacionalitats diferents.

Amb aquesta comunitat tan nombrosa, des de l’Associació Comunitat Romanesa de Catalunya s'està treballant, aquests dies, en l'obertura d'una delegació a Cambrils. Ahir mateix, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, juntament amb la regidora de Joventut i Relacions Cíviques de l'Ajuntament –Laura Mellau– van reunir-se amb la presidenta d’aquesta entitat –Angela Hurgoi– per conèixer de primera mà quines són les activitats que desenvolupa. La regidora Laura Mellau va felicitar l’entitat per l’obertura de noves seus, així com per la tasca de cohesió i promoció que duen a terme. També va posar a disposició de l’associació, els serveis que s’ofereixen des del departament de Participació de l’Ajuntament. Per la seva part, l’alcaldessa també va destacar que és important que el consistori cambrilenc pugui tenir identificats els interlocutors de les diferents comunitats immigrades per tal d’establir-hi una comunicació més fluïda, i millorar la participació i els intercanvis cultuals.

La delegació cambrilenca de l’Associació de la Comunitat Romanesa de Catalunya es reuneix tots els dimecres, de les 18 a les 20 hores, al centre Les Basses.

Comenta aquest article