Informació general

Marc Fargas és nomenat director del complex de l'empresa Ercros de Tarragona

Per Redacció



Marc Fargas en una imatge d'arxiu, durant la presentació del seu llibre, el passat mes d'abril
A partir de l'1 d'agost, el cambrilenc Marc Fargas es farà càrrec de la direcció del complex de l'empresa Ercros de Tarragona, en substitució d’Antonio Ferrer Piedrafita, que passarà a dirigir la fàbrica de Sabiñánigo arran de la propera jubilació de José Luis Berges Jarne.
 
Marc Fargas és Llicenciat en Ciències Químiques, especialitat en Química Industrial, per la Universitat de Barcelona (Facultat de Tarragona). Va entrar a treballar a Ercros l'any 1989, a la fàbrica de Tarragona, on va ocupar diversos llocs de treball, fins que va ser nomenat director l'any 2002. Al juliol de 2006, va passar a dirigir la fàbrica de Flix, destí que ha ocupat fins l’11 de juny passat.

El Complex de Tarragona es compon de les fàbriques de Tarragona i Vila-seca I, les dues integrades en la Divisió de Química Bàsica, i la fàbrica de Vila-seca II, que pertany a la Divisió de Plàstics. La fàbrica de Tarragona produeix àcid nítric, que s'utilitza principalment en la producció de fertilitzants i colorants. El centre de Vila-seca I produeix clor, sosa càustica i els seus derivats. I la fàbrica de Vila-seca II centra la seva activitat en la cadena del clorur de polivinil (PVC), un producte utilitzat per fer marcs de portes i finestres, canonades, cables elèctrics, envasos, etc. La plantilla del complex és de 333 persones i el 2011 va facturar 235,10 milions d'euros.

Comenta aquest article