Societat

El cambrilenc Marc Capella presenta la seva exposició de pòsters "25 anys sense The Smiths" a la sala el Cau de Tarragona

Per Berta Ruiz

Imatge de l'exposició que va estar instal·lada a l'FNAC Triangle de Barcelona

El cambrilenc Marc Capella inaugura avui, a La Cova de la Sala el Cau de Tarragona, la seva exposició de pòsters “25 anys sense The Smiths”. Després de passar per l’FNAC Triangle de Barcelona –on va estar instal·lada entre els dies 26 de juny i 20 de juliol–, la mostra arriba a Tarragona, on es podrà visitar fins el dia 22 d’agost. Posteriorment, segons ha explicat Marc Capella a Revista Cambrils Diari Digital, l'objectiu és que viatgi a nivell internacional per diferents països.

Una mostra de valor "incalculable"

La mostra inclou una col·lecció completa dels pòsters promocionals del grup The Smiths que el segell discogràfic independent Rough Trade distribuïa en edició limitada a les botigues de discs. Tots els pòsters formen part de la col·lecció personal de Capella, que es defineix com un enamorat de la banda britànica i que, és una mena d’homenatge al grup musical que va combinar música, poesia, reivindicació i art gràfic. El valor d’aquesta col·lecció és incalculable i ha estat completada per ell, al llarg d’una dècada. Concretament, la mostra inclou una vintena de pòsters dels singles del grup, cinc pòsters dels quatre LPs d’estudi, tres pòsters de les compilacions, un pòster de l’únic directe oficinal de la banda i un pòster especial reproduït per Marc Capella amb motiu de l’exposició. Les portades dels discos de The Smiths, il·lustrades als pòsters, estan relacionades amb el cinema, la literatura o la música, amb l’aparició d’icones de diferents èpoques com James Dean, Alain Delon, Truman Capote, Terence Stamp o Elvis Presley, entre d’altres. El primer senzill de The Smiths va ser publicat el maig de 1983 i, el grup es va dissoldre l’estiu de 1987, per tant, enguany es compleixen 25 anys de la seva separació.

El cambrilenc Marc Capella reconeix que el LP “Hatful of Hollow”, especialment la cançó “Heaven knows I’m miserable now”, va provocar un punt d’inflexió en la seva forma de pensar i d’actuar. A més, a nivell personal, ha volgut dedicar aquesta exposició al desaparegut Jordi Domingo, productor de cinema, “bona persona i amic que ens va deixar per accident”.

A banda d’acollir l’exposició, el Lounge de La Cova també ambientarà musicalment els sopars amb les cançons d’una de les bandes més revolucionàries de la història. Un grup que, la revista anglesa NME, ha considerat com el més influent del Regne Unit en els darrers 50 anys.

Imatge dels pòsters de l'exposició

Comenta aquest article