Esports

El CTT Cambrils incorpora el palista ucraïnès Vasyly Petrinko a l'equip tècnic del club

Per Berta Ruiz

L'ucraïnès Vasyly Petrinko, a la dreta de la imatge, durant un entrenament, aquesta setmana

El CTT Cambrils ha incorporat, des de fa un parell de setmanes, el palista ucraïnès Vasyly Petrinko. Petrinko, que durant molts anys va competir amb diferents equips de la URSS, compta amb una àmplia trajectòria com a jugador i com a entrenador arreu d’Europa i també de l’Estat. Aquesta mateixa temporada, com a entrenador del CTT Encamp d'Andorra, Petrinko va conquerir la copa d'Andorra. Aquests dies, el club està realitzant diferents entrenaments a les instal·lacions del Palau Municipal d’Esports, com a prèvia a l’inici del campus d’estiu que s’encetarà a principis d’agost i que s’allargarà durant tot el mes, tal com ha explicat el president de l’entitat, Miguel Ángel González a Revista Cambrils Diari Digital.

En aquesta primera presa de contacte, Vasyly Petrinko està participant activament en aquests entrenaments, posant un especial èmfasi en el perfeccionament de la tècnica d’aquest esport. De fet, l’ucraïnès ha entrat a formar part de l’equip tècnic i de la plantilla del club i exercirà d’entrenador dels palistes cambrilencs, aquesta propera temporada. Amb aquesta incorporació, el president del club –Miguel Ángel González– confia en seguir mantenint la trajectòria ascendent que el club ha obtingut en les darreres temporades, amb uns resultats excel·lents en totes les categories. González ha dit que amb Petrinko, el club aspira a situar un equip en la categoria de Super Divisió, és tracta de la màxima categoria que reuneix els millors equips de tennis taula a nivell estatal.

Vasyly Petrinko: "
Primer s’ha de ser persona i després s’ha de ser campió"

Sobre la seva incorporació al club cambrilenc, Vasyly Petrinko ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que li va atreure el bon nivell que té el CTT Cambrils, així com la seva àmplia base de jugadors joves. Resident a Cambrils des de fa un temps, l’ucraïnès ha comentat que arriba per oferir la seva experiència, per ensenyar i per aconseguir bons resultats. Per altra banda, Petrinko ha manifestat que, de moment, no jugarà, sinó que es dedicarà a entrenar i a, “construir des de la base”. Un altre dels seus objectius és impulsar projectes internacionals, portar els millors jugadors d’aquest esport fins a Cambrils i donar-li prestigi al club. Sobre el seu treball amb els xiquets i xiquetes més petits, ha dit que: “els nens són el futur i, aquest és un esport molt important que desenvolupa moltes qualitats com la concentració, la disciplina, la coordinació, els reflexos o l’elasticitat. A banda, de les qualitats personals com el respecte. Primer s’ha de ser persona i després s’ha de ser campió”. També ha volgut destacar la figura del president del club –Miguel Ángel González–, per la seva professionalitat i dedicació. Pocs dies després de la seva entrada al club, Petrinko ha destacat el bon ambient que hi ha, l’acollida que li han donat i les ganes de treballar i millorar dels palistes locals.

Quant a la propera temporada, recordem que el CTT Cambrils ha situat un dels seus equips en la Tercera Nacional, després d’aconseguir l’ascens. A banda d’això, des del club seguiran treballant en fer arribar aquest esport als escolars cambrilencs, amb l’organització de competicions interescolars, per tal de fer del tennis taula un referent de l’esport local, segons ha explicat González.

Vasyly Petrinko amb un dels palistes de la base del club

El club organitza, cada tarda, sessions d'entrenament al Palau Municipal d'Esports

Comenta aquest article